Lapset

Beneficiaries image
Vammainen pieni poika äidin sylissä. Kuvituskuva.

Jokaisella pitäisi olla oikeus lapsuuteen, jossa on leikkejä, iloa ja mahdollisuus olla oma itsensä. Valitettavasti monella vammaisella lapsella tätä mahdollisuutta ei ole. Vammaiset lapset ja nuoret kokevat huomattavasti vammattomia lapsia enemmän kiusaamista ja syrjintää.

Suomessa on vammaisia lapsia, jotka eivät halua mennä kouluun, koska eivät enää jaksa olla kiusaamisen kohteina ja nuoria, joilla ei ole yhtään ystävää. Eräs lapsi ei käyttänyt tarvitsemaansa apuvälinettä, koska pelkäsi sen kiinnittävän entistä enemmän kiusaajien huomiota vammaan. Toisen lapsen apuväline heitettiin junan raiteille kiusaajan huutaessa: ”Te vammaiset kulutatte vain yhteiskunnan rahoja.” Näitä tarinoita on aivan liikaa. 

Lahjoituksilla apua erityislapsiperheille

Lahjoittamalla nyt annat lapselle mahdollisuuden ystävään. Lahjoitusvaroilla on perinteisesti järjestetty erityislapsiperheille leirejä ja muuta toimintaa, jossa he voivat kohdata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan. Vammaisille lapsille vertaistapaamiset ovat erittäin tärkeitä, sillä ne saattavat olla ainoita hetkiä, jolloin lapsi kokee erilaisuuden sijaan yhteenkuuluvuutta.

Tällä hetkellä luonnollisesti suuri osa toiminnasta on siirtynyt verkkoon ja pienryhmätapaamisiin. Harras toiveemme kuitenkin on, että pian pääsemme jälleen kohtaamaan toisiamme ja tarjoamaan näin lapsille heidän kipeästi tarvitsemiaan yhteisiä hetkiä.

Liftup paragraph
Liftup image
Vammaisia nuoria rivissä, pyörätuolissa, kävelykepin kanssa ja ilma apuvälineitä.
Liftup secondary title
Pahoinvointi näkyy tutkimuksissa
Liftup title
Tietoa vammaisten nuorten määrästä ja elämänlaadusta
Liftup text
Tutkimusten mukaan liikuntarajoitteisista nuorista koki itsensä kiusatuksi 46 prosenttia, kun muiden nuorien vastaava luku oli vain 18 prosenttia.
Full width quote
Quote text
Lapsen ilo ja riemu ystävän tapaamisesta on ollut sydäntä lämmittävää seurata. Viihdyttiin hyvin koko perhe.
- Invalidiliiton perheleirille osallistunut perhe