Neuvonta

Neuvomme vammaisuuteen ja vammaispalveluihin liittyvissä kysymyksissä verkossa ja puhelimessa. Puhelinneuvonta on tarkoitettu kaikille vammaisille henkilöille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille.

Neuvomme monissa vammaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Yksittäisen henkilön valituksia päätöksistä tai erilaisia hakemuksia emme voi tehdä. Näin takaamme koko jäsenistölle samantasoinen palvelun asuinpaikasta riippumatta.

Jos tarvitset kotikäynnin, neuvomme viranomaisen, jonka puoleen voit kääntyä. Emme tee kotikäyntejä eikä meillä ole asiakasvastaanottoa Helsingin toimipisteessä.

Asiantuntija vastaa

Moniin kysymyksiin löytyy vastaus Tietoa -osiosta. Jos et löydä etsimääsi Tietoa-osiosta, voit lähettää asiantuntijoillemme kysymyksen sähköpostitse neuvot@invalidiliitto.fi osoitteella. Ohjaamme kysymyksen asiasta parhaiten tietävälle asiantuntijallemme. Vastaamme samaan sähköpostiosoitteeseen. Tutustu myös oheiseen tietosuojaselosteeseen, ennen kuin aloitat asioinnin. Vastauksen kysymykseesi voit löytää myös vuosittain päivittyvästä Sosiaaliturvaoppaasta

Puhelinneuvonta 0200 1234

Vastaamme vammaispalveluja koskeviin kysymyksiin numerossa 0200 1234 torstaisin klo 13–17. Numeron ollessa varattuna, soittamme sinulle takaisin. Tutustu myös oheiseen tietosuojaselosteeseen ennen kuin aloitat asioinnin.

Puhelinneuvonta on tarkoitettu kaikille vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen ammattiauttajia unohtamatta. Vastaamme vammaispalveluja ja muita tukitoimia koskeviin kysymyksiin.

Kyseessä ei ole palveleva puhelin, mutta annamme tietoa, mihin voit soittaa tarvittaessa. Eniten meiltä kysytään autoon ja autoiluun liittyvissä asioissa, toiseksi erilaisista vammaispalvelulain kiemuroista.

Soittaminen maksaa paikallisverkkomaksun (lankapuhelimet) tai matkapuhelumaksun (ei paikallispuhelumaksu). Tiedot maksuista saat omalta operaattoriltasi.

Lakimiesten puhelinaika

Lakimiehet vastaavat vammaisten henkilöiden oikeusturvaa ja palveluja koskeviin erityiskysymyksiin.

Yleiset juridiset asiat, joilla ei ole välitöntä kosketuspintaa vammaisuuteen, kuten avioerot, testamentit, perunkirjat, rajariidat eivät kuulu neuvonnan piiriin. Ota näissä asioissa yhteyttä oikeusaputoimistoihin tai yksityisiin lakimiehiin.

Puhelinaika on joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai klo 13–15 p. 09 613 191.