Kuva ihmisitä kurssilla

Tietoa kursseista

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kustannuksia voi tulla matkoista kurssipaikalle, mutta niihin voi saada tukea Kelasta. Kurssien ohjelma on ryhmämuotoista ja päivittäin ohjattua ohjelmaa on noin kuusi tuntia.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kustannuksia voi tulla matkoista kurssipaikalle. Matkoista kurssipaikalle voit saada Kelan maksaman matkakorvauksen omavastuuosuudella vähennettynä. 

Matkakorvauksen hakemiseksi tarvitset terveydenhuollosta saamasi suosituksen (esimerkiksi maininta epikriisissä) kurssille osallistumisesta. Toimita suositus hakemuksen liitteenä, voit joko postittaa sen tai liittää sen skannattuna sähköiseen hakemukseen. Postita paperinen hakemus osoitteeseen

Sopeutumisvalmennus
Invalidiliitto ry
PL 1199
70211 Kuopio

Majoitus ja ruokailu

Pääsääntöisesti majoittuminen kursseilla on kahden hengen huoneissa, perhekursseilla toki perhehuoneissa, lasten ikä huomioiden.

Kurssiohjelmaan kuuluu täysihoito: aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Perhekursseilla on myös iltapala.

Kurssien ohjelma

Kurssien ohjelma muodostuu ryhmämuotoisesta toiminnasta. Menetelminä käytetään ryhmäkeskusteluja, alustuksia, pienryhmätyöskentelyä, toiminnallisia - ja luovia menetelmiä sekä liikuntaa.

Jokaisen ryhmäläisen panos on yhtä merkittävä, joten on suotavaa että kurssilaiset osallistuvat sovittuun ohjelmaan. Päivittäin ohjattua ohjelmaa on noin kuusi tuntia. Lisäksi kurssilaiset voivat osallistua kurssipaikan järjestämään vapaa-ajan ohjelmaan.

Lisätietoja kursseista 

Kuntoutusasiantuntija Hannu Kapanen p. 044 4650 555 tai 
suunnittelija Ulla Leivo-Lahti p. 044 7650 678.
Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@invalidiliitto.fi

Sopeutumisvalmennus toimintaan liittyvän rekisteriselosteen saat tästä.

Jaa sosiaalisessa mediassa