Tiedä mihin hyppäät
Joka kesä suomalaisilla rannoilla näytellään surunäytelmiä, joissa nuorten ihmisten tulevaisuus murskaantuu yhdessä silmänräpäyksessä. Kun varomaton uimahyppy johtaa raakaan pohjakosketukseen, on seurauksena usein halvaantuminen.

Uimahyppyonnettomuuksissa vammautuvat ovat lähes poikkeuksetta nuoria miehiä aikuisuutensa kynnyksellä. Jokainen onnettomuus on tragedia, joka vaikuttaa paitsi vammautuneeseen, myös hänen läheisiinsä. Siksi yksikin onnettomuus on liikaa.

Moni onnettomuus olisi vältettävissä. Invalidiliiton ja pellehyppykollektiivi Jerobeam Salakyttä Teamin yhteisen Älä ole pelle -videon tavoitteena on saada yltiöpäinen riskinotto vaikuttamaan vähemmän houkuttelevalta, jopa naurettavalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Pellehyppääjät turvallisten uimahyppyjen puolella

Jerobeam Salakyttä Team on kansainvälisesti tunnettu suomalainen pellehyppyryhmä, johon kuuluu joukko toinen toistaan naurettavampia pellejä. Ryhmän esitykset koostuvat hauskoista ja hurjannäköisistä tempuista maalla, vedessä ja ilmassa. Pellehyppääjät ovat mukana Invalidiliiton Älä ole pelle -videolla valistamassa uimahyppyihin liittyvistä vaaroista. 

Tuukka ei tiennyt mihin hyppäsi

Tuukka oli 16-vuotias, kun hän kellui mahallaan laiturin vieressä ja odotti kuolemaa. Hetkeä aiemmin hän oli juossut pitkän saunalaiturin päähän ja ponnistanut pää edellä veteen.

Akson on selkäydinvammaisten oma yhdistys

Invalidiliittoon kuuluva Akson ry (tuttavallisemmin Akson) on perustettu 13.6.2009 yhdistämään selkäydinvammaisia sekä ajamaan selkäydinvammaisten ja heidän läheistensä etuja. Jäseniä yhdistyksessä on sen nuoresta iästään huolimatta noin 900 ja se kasvaa koko ajan.