teräsverkkotaustalla sanat ihan sama

Invalidiliiton Ihan sama? -podcast

Invalidiliiton Ihan sama? -podcastissa nuoret aikuiset keskustelevat elämän kutkuttavista aiheista. Pysy kuulolla. Podcast löytyy myös Suplasta, Spotifystä ja Apple podcasteista. 

Ihan sama? -podcast jakso 13: Suuri väittelyjakso (3.12.2019)

Mikä on oikea termi vammaiselle? Pitäisikö henkilökohtaisille avustajille olla oma koulutus? Kannattaako omaa diagnoosia nostaa esille? Kauden viimeinen podcast-jakso huipentuu Pinja Eskolan ja Jaana Tiirin suureen väittelyjaksoon. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

 

Ihan sama? -podcast jakso 12: Henkilökohtainen apu (19.11.2019)

Millaista on olla ihminen, joka tarvitsee joka päivä toisen ihmisen apua? Voinko olla itsenäinen, koska minulla on henkilökohtainen avustaja? Entä kannattaako avustajaksi palkata ystävä? Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat henkilökohtaisesta avusta. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

/p>

 

Ihan sama? -podcast jakso 11:  Moniperusteinen identiteetti (5.11.2019)

Vammaisuus on tärkeä osa vammaisen ihmisen identiteettiä, mutta se ei tietenkään määritä koko ihmistä, vaan vammaisella ihmisellä voi olla useampia identiteetin osia vammaisuuden lisäksi. Millaista on elämä jos on vaikka nainen, vammainen ja seksuaalivähemmistön edustaja? Miten vammaisuus vaikuttaa omaan seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin kasvamiseen? Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat moniperusteisesta identiteetistä. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

 

Ihan sama? -podcast jakso 10: Kompensointi (22.10.2019)

"Mun on pärjättävä hyvin ja mun on oltava välkky, koska olen vammainen."

Kompensointi tarkoittaa tunnetta, että pitää tehdä asioita paremmin ja pärjätä. Se voi näkyä esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa ja työelämässä, mutta siitä on myös mahdollista päästä eroon. Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat kompensoinnista. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

Ihan sama? -podcast jakso 9: Vammaisena parisuhteessa (8.10.2019)

Vammaisuus ja rakkaus- ja parisuhde? Mitä se tarkoittaa? Millaisia ilmiöitä siihen liittyy? Miten esimerkiksi avustajan läsnäolo vaikuttaa rakkaussuhteeseen? Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat vammaisuudesta ja parisuhteesta. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

Ihan sama? -podcast jakso 8: Identiteetin elämänkaari (24.9.2019)

Miten vammaisen nuoren identiteetti kehittyy? Miten oman identiteetin voi ottaa haltuun? Entä mikä on vertaistuen merkitys? Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat identiteetin elämänkaaresta. Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

 

Ihan sama? -podcast jakso 7: Media ja vammaiset ihmiset (10.9.2019)

Invalidiliiton Ihan sama? -podcastin 2. kauden 1. jaksossa Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat mediasta ja vammaisista ihmisistä. Miten vammaiset ihmiset näkyvät ja miten heidät esitetään esimerkiksi tv-sarjoissa tai elokuvissa?  Parikymppiset Pinja ja Jaana ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa.

Ihan sama? -podcast jakso 6: Koulukokemuksia (13.8.2019)

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat omista koulukokemuksistaan ja miettivät, miten tärkeä rooli opettajille, koulukavereilla ja myös kannustavilla vanhemmilla on? Entä miten yhdenvertaisuus toteutuu koulussa? Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

Ihan sama? -podcast jakso 5: Matkailu (4.6.2019)

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat matkailusta. Voiko matkustaminen olla spontaania vai vaatiiko se aina paljon etukäteissuunnittelua? Entä onko matkailu yhdenvertaista? Sekä Milla että Osku ovat kokeneita matkustajia ja he rohkaisevat ihmisiä matkustamaan lähelle tai kauemmas! Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

 

Ihan sama? -podcast jakso 4: Elämänvoima (21.5.2019)

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat elämänvoimasta eli siitä, mikä antaa arkeen virtaa ja jaksamista. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

 

Ihan sama? -podcast jakso 3:  Deittailu (7.5.2019) 

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat deittailusta. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

 

Ihan sama? -podcast jakso 2:  Seksuaalisuus (23.4.2019) 

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat seksuaalisuudesta. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

Ihan sama? -podcast jakso 1:  Ennakkoluulot (9.4.2019) 

Milla Ilonen ja Osku Timonen juttelevat ennakkoluuloista. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa. 

Seuraavalla kerralla aiheena on deittailu.

 

kuva Milla Ilosesta ja Osku Timosesta studiossa

 

Jaa sosiaalisessa mediassa