Kuva kesäisestä rantasaunasta. Kuvituskuva.

Tuetut lomat 2021

Maaseudun terveys- ja lomahuolto MTLH ry järjestää yhteistyössä Invalidiliiton kanssa eri teemojen ympärille rakennettuja lomia.

Hakuaika lomalle päättyy 3 kk ennen lomaa. Lomaa haetaan joko netissä täytettävällä tai tulostettavalla hakulomakkeella, lomakkeet löytyvät osoitteesta www.mtlh.fi.

Invalidiliiton ja MTLH:n järjestämät tuetut lomat

Lomien tavoitteena on, että lomalainen kokee yhteisöllisyyttä vertaisryhmissä, saa tietoa ja ohjeita arkeen sekä voimaantuu. Lomatuki myönnetään

  • taloudellisin
  • terveydellisin  ja
  • sosiaalisin perustein.

Hakemus pitää täyttää huolellisesti (ensisijaisesti sähköisesti). Esimerkiksi mahdolliset apuvälineet ja avun tarve on syytä kuvata huolellisesti. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki.  Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi ja tässä huomioidaan kaikkien lomajärjestöjen myöntämä tuki.

Jos lomatuen hakija ei pärjää lomalla yksin, tulee hänen hankkia itselleen avustaja lomalle. Jos hakijalla on kunnan myöntämä avustaja, hänen kulunsa maksaa lomajärjestö. Avustajana voi toimia myös perheenjäsen.

Myös lomatarpeen perusteluun kannattaa kiinnittää huomiota, koska tämä usein ratkaisee lomatuen myöntämisen. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Lomatukipäätökset tekee lomajärjestö ja ilmoittaa niistä asiakkaalle noin kaksi kuukautta ennen loman alkamista.  Jokainen valittu saa henkilökohtaisen kutsun ja samalla laskun omavastuuosuudesta, joka maksetaan kolme viikkoa ennen loman alkua. Kielteisestä päätöksestä ei ilmoiteta.

Jos maksua ole maksettu, loma katsotaan peruutetuksi. Lomajärjestö hoitaa varaukset lomapaikkaan ja ilmoittaa valittujen nimet. Peruutukset myönnetystä lomatuesta tehdään henkilökohtaisesti suoraan lomajärjestöön.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneissa, perhe-lomilla tarkoituksenmukaisissa huoneissa, lomakohteen allas-osaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Tarkempia tietoja lomien hausta www.mtlh.fi.
http://mtlh.fi/lomatarjonta/erityisryhmille/hae-oman-kohderyhmasi-lomaa/invalidiliitto-ry/

Hakemukset  ja lisätiedot: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, puhelinaika arkisin klo 9.00 - 13.00, puh. 010 2193 460.
Invalidiliiton vastuuhenkilö Liisa Moilanen puh. 010 2193467, 050 4064616 palveluaika ma–pe klo 9.00-13.00 (etunimi.sukunimi@mtlh.fi). 

Koronaohjeistus:

  1. Lomakohteissa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja tehdään erityisjärjestelyitä, jotta lomailu on turvallista. Hygieniaan, turvaväleihin, ohjelmien järjestämiseen on muun muassa kiinnitetty erityistä huomiota. Lomalainen arvioi kuitenkin itse, voiko hän osallistua lomalle.
  2. Mikäli lomalainen kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, hänen kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa, onko osallistuminen suositeltavaa.
  3. MTLH tarjoaa lomalaisille maskit.

 

Katso webinaari tuetuista lomista Tuetut lomat! Kenelle? Miten? Missä? (31.10.2018) 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuoden 2021 lomat 

(Huom! hakuaika päättyy 3 kk ennen loman alkua)

14.-19.3.2021   
Voimaa vertaisuudesta -apua tarvitseville aikuisille 

Paikka: Härmän kylpylä  
ilmoittautuminen päättyy 8.1.2021 (loma on peruttu)

22.-27.3.2021 
Voimaa vertaisuudesta -omatoimisille aikuisille 

Paikka: Suomen Latu, Kiilopää  
ilmoittautuminen päättyy 8.1.2021 (loma on peruttu)

25.-30.4.2021 
Voimaa vertaisuudesta -omatoimisille aikuisille 

Paikka: Kuortaneen urheiluopisto 
ilmoittautuminen päättyy 25.1. (loma on peruttu)

9.-14.5.2021 
Voimaa vertaisuudesta -apua tarvitseville aikuisille 

Paikka: Rokua Health & Spa
ilmoittautuminen päättyy 28.2. (hakuaikaa jatkettu)

4.-9.7.2021
Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille

Paikka: Kuntoutuskeskus Kankaanpää
Ilmoittautuminen päättyy 4.4.

23.-28.8.2021 
Voimaa vertaisuudesta -omatoimisille aikuisille 

Paikka: Lehmirannan lomakeskus 
ilmoittautuminen päättyy 23.5.

6.-11.9.2021 
Voimaa vertaisuudesta -apua tarvitseville aikuisille 

Paikka: Kruunupuisto Oy 
ilmoittautuminen päättyy 6.6.

3.-8.10.2021 
Voimaa vertaisuudesta - apua tarvitseville aikuisille 

Paikka: Kyyhkylä, Mikkeli 
ilmoittautuminen päättyy 3.7.

1.-6.11.2021
Voimaa vertaisuudesta - omatoimisille aikuisille

Paikka: Kruunupuisto Oy
Ilmoittautuminen päättyy 1.8.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry pidättää itsellään oikeuden muutoksiin. 

Jaa sosiaalisessa mediassa