anna-maria vahala
Diagnoosi: Ehlers-Danlos Syndrooma (EDS), Hypogammaglobulinemia (geneettinen suvuittainen vasta-ainevaje), Hortonin neuralgia eli sarjottainen päänsärky

Olen elinikäisestä opiskelusta kiinnostunut, positiivinen tekijäluonne, jolla on useampi pitkäaikaissairaus tai oireyhtymä. Teen kokemustoimijana työtä suomeksi ja englanniksi, asiakkaan toivomusten ja tarpeiden mukaan. Koulutustaustani on kauppatieteissä ja olen suorittanut mm. M.Sc.IB ja BBA sekä Tradenomi tutkinnot. 

Kokemustoimijana haluan olla jakamassa tietoa ja vaikuttamassa tulevaisuuden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiin, nykyisiin ammattilaisiin ja yhteiskunnallisiin päättäjiin. Pitkäaikaissairaana olen kokenut, nähnyt ja oppinut paljon mm. yksityisistä lääkäriasemista, yhteiskunnallisesta terveydenhuollosta, yliopistosairaaloista ja potilaiden hoidosta. Apuvälineiden, fysioterapian ja muun tuensaanti voi olla hyvin vaikeaa ja harvinaispotilaat ovat tässä usein jonon viimeisimpinä. Kokemus voisi olla myös toisenlainen. Olen kiinnostunut toimimaan kokemustoimijana myös yritysten, yhteisöjen, järjestöjen ja liittojen tilaisuuksissa, sekä esim. asiakasprosessien suunnittelussa ja testauksessa, kansainvälistymisprosesseissa sekä uusien tuotteiden ja palveluiden innovointitehtävissä. 

Keskustelujen ja luentojen aiheita voisivat olla esim.:

-        Moni- ja harvinaissairaan kohtaaminen terveydenhuollossa/vammaispalvelussa
-        EDS ja perinnöllinen vasta-ainevaje elämänkumppanina
-        Kun näkymätön sairaus muuttuu näkyväksi
-        Fysioterapian ja apuvälineiden merkitys elämänlaadulle
-        Pitkäaikaissairauden vaikutus perheeseen
-        Kokemustoimija tuote- ja palveluinnovoinnin/muotoilun tukena
-        Potilas/asiakas palveluprosessin kehittäjänä

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kokemustoiminta

Kokemustoimija on tehtäväänsä koulutettu vammainen, pitkäaikaissairas tai heidän läheisensä, joka välittää kokemustietoa eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille. Kokemustietoa hyödynnetään opetuksen lisäksi enenevässä määrin palveluiden suunnittelussa, arvioinnissa ja kehittämisessä. He voivat olla mukana esimerkiksi työryhmissä, jossa kehitetään hoitopolkuja tai arvioidaan palveluja.

Invalidiliitto kouluttaa

Invalidiliiton koulutuksen tavoitteena on edistää jäsenistön ja muiden fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten ihmisten oikeuksien toteutumista arjessa, lisätä tietoisuutta vammaisuudesta sekä tukea yhdistysten toimintaa. Tarjoamme kursseja, seminaareja, verkkokursseja, webinaareja ja tilauskoulutusta eri kohderyhmille.