Neljä eri ammateissa toimivaa nuorta. Kuvituskuva.
3.9.2021
Invalidiliitto on mukana Sitran #OsaaminenNäkyviin -somekampanjassa. Haluamme omalta osaltamme tuoda näkyviin Sopivaa työtä kaikille -keikkatyöntekijöiden osaamista ja tukea heitä oman osaamisen tunnistamisessa ja markkinoinnissa. Invalidiliiton Taloustutkimukselta tilaaman tutkimuksen mukaan eniten yrityksen rekrytointipäätökseen vaikuttavat työnhakijan osaaminen (75 %) ja asenne työhön (69 %).

Teimme keikkatyönhakijoille kyselyn, jossa tiedustelimme, millaisista keikkatöistä he ovat kiinnostuneita ja millaista osaamista heillä on. Työtehtäviä toivottiin mm. toimisto-, siivous- ja erilaisista asiantuntijatehtävistä. Vastauksista voi todeta, että osaamista ja koulutusta on useilta eri aloilta. Yhteistä oli, että suurin osa vastaajista halusi osallistua työelämään nimenomaan keikkatyön kautta, työskennellen oman toiminta- ja työkyvyn puitteissa.  

Miten helpottaa pienyrittäjien työvoiman tarvetta? 

Taloustutkimus selvitti Invalidiliiton pyynnöstä vuoden 2020 lopulla muun muassa yritysten mahdollisuuksia palkata vammaisia ja osatyökykyisiä työntekijöitä. Suurimmat yli 100 henkeä työllistävät yritykset olivat halukkaampia palkkaamaan vammaisia ja /tai osatyökykyisiä työntekijöitä yrityksiinsä kuin pienet alle 10 henkeä työllistävät yritykset. Keikkatyöntekijöille tehdyn kyselyn perusteella taas keikkatyötä tehtäisiin mieluiten juuri pieniin, alle 10 hengen työntekijöiden yrityksiin. Olisiko tässä yksi mahdollisuus helpottaa pienyrittäjien työvoiman tarvetta?  

Invalidiliitto kehittää yhdessä Work Pilots Oy:n, Neuroliiton ja Lihastautiliiton kanssa Sopivaa työtä kaikille digitaalista keikkatyöalustaa. Alustan käyttöön on nyt tehty yhteistyönä ohjevideoita, jotta digialustan käyttö olisi mahdollisimman helppoa niin keikkatyönhakijoille kuin keikkatyön tilaajille. Alustaa voi käyttää mobiiliversiona ja verkkoselaimen kautta.  

Tutustu näihin

Tutustu Sopivaa työtä kaikille -keikkatyöalustaan Invalidiliiton sivuilla. Sivulta löydät myös ohjevideot keikkatyönhakijoille ja keikkatyön tilaajille.

Lue lisää Invalidiliiton Taloustutkimuksella teettämästä työnantajakyselystä. 

Oman osaamiseen tunnistamiseen työkaluja löydät Sitran kotisivuilta.  

Jaa sosiaalisessa mediassa