

Invalidiliitossa on
Invalidiliitto ry:n kokonaistuotto 20,3 milj. euroa (2020)
Invalidiliitto-konsernin kokonaistuotto 146,3 milj. euroa (2020)
Edistämme ja kehitämme fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää.
uudistuminen
Invalidiliiton strategia ja eettiset periaatteet 2023-2026 (PDF)
Katso mitä liitossa vuonna 2022 tapahtui.
Invalidiliiton vuosi 2022 -Julkaisu (e-julkaisu)
Invalidiliiton maine tutkittiin samanaikaisesti useiden muiden sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden kanssa. Tutkimus toteutettiin 23.3.-5.4.2020 ja kohderyhmänä olivat 15-65-vuotiaat suomalaiset. Kysymyksissä on käytetty viisiportaista arviointiasteikkoa, ja arvioista on laskettu keskiarvot. Invalidiliiton tulos oli nyt tehdyssä tutkimuksessa 3.61, kun se edeltävässä mittauksessa oli 3.46 (3.50-3.99 = hyvä tulos). Parannusta on tapahtunut kaikissa maineen osa-alueissa. Niistä suuri yleisö pitää parhaimpana vastuullisuutta (3.79). Muut osa-alueet ovat vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, hallinto, johto, talous, innovaatiot ja työpaikka.
Maineen vahvistuessa myös liiton nauttiman sidosryhmätuen taso on noussut ylittäen nyt hyvän rajan. Sidosryhmätuen osa-alueita ovat luottamus, kriisiherkkyys, investoiminen, ostaminen, työn hakeminen ja suositteleminen. Korkeimmat arviot vastaajat antoivat Invalidiliitolle luottamuksen (3.73) ja suosittelun (3.72) osalta. Myös ostohalukkuus sekä tuki kriisitilanteissa ovat kasvaneet.
Invalidiliiton tilinpäätös ja toimintakertomus 2022 (PDF)
Tutustu Invalidiliiton sääntöihin.
Tutustu YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevaan yleissopimukseen.
Liittovaltuusto on Invalidiliiton korkein päättävä elin. Liittovaltuusto valitaan liittoäänestyksellä, joka pidetään joka neljäs vuosi. Liittovaltuusto puolestaan valitsee liittohallituksen, johon kuuluu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja kymmenen jäsentä.
Invalidiliiton liittovaltuusto
Invalidiliittoon kuuluu 143 jäsenyhdistyksen kautta noin 25 000 henkilöjäsentä. Jäsenyhdistyksistä 122 on paikallisia tai alueellisia yhdistyksiä. Lisäksi liittoon kuuluu 15 valtakunnallista harvinaisyhdistystä ja kuusi muuta valtakunnallista yhdistystä. Valtakunnallisesti Invalidiliiton yhdistystoiminta on jaettu kahdeksaan alueeseen, joista kolmessa on myös ruotsinkielistä toimintaa. Suurin osa invalidiyhdistyksistä on Suomen Paralympiakomitean jäseniä.
Jäsenyhdistysten yhteystiedot.
Lue lisää Invalidiliiton yhdistystoiminnasta.
Oy Mobility Finland Ab on Invalidiliiton kokonaan omistama hallinnollinen yhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa liiton tytäryhtiöille yhteisiä palveluja kuten tietojärjestelmiä ja kirjanpitoa. Mobility Finlandin tytäryhtiöitä ovat Validia Oy, Lapin Kuntoutus Oy, Ammattiopisto Spesia Oy sekä kannatustuotteita markkinoiva Invatieto Oy.
Lue lisää Lapin Kuntoutus Oy:stä.
Lue lisää Ammattiopisto Spesiasta.