Kuvituskuva, jossa kuusi erilaista ihmishahmoa piirrettynä.
Invalidiliiton harvinaistoiminnassa järjestämme harvinaissairaille sekä heidän läheisilleen vertaistapaamisia, diagnoosi- ja teematapaamisia sekä koulutuksia ja seminaareja. Katso tulevat tapahtumamme alta.

Toimintamme on suunnattu harvinaissairaille ja heidän läheisilleen sekä ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat harvinaissairaita. Tarjontaamme sisältyy niin parin tunnin mittaisia tietopainotteisia luentoja kuin viikonlopun kestäviä tapaamisia, eri puolilla Suomea. Järjestämme toimintaa myös verkossa. Osaan tapahtumista sisältyy omavastuuosuus, joka on mainittu tapaamisen lisätiedoissa.

Tapahtumat:

Harvinaisperheiden tapaaminen

Vertaistapaaminen perheille, joissa vanhemmalla on harvinainen sairaus 20.-22.10. (pe-su) Härmän kylpylähotellissa Ylihärmässä. Tapaaminen tarjoaa vertaistukea ja voimavaroja koko perheelle. Lue lisää ja hae mukaan 26.9. mennessä.

Työkyvyttömyyseläkkeet ja työkyvyn tuet harvinaissairailla - verkkotapahtuma 

Mietityttääkö harvinaisen sairautesi vaikutukset työntekoon? Tule mukaan verkkotapahtumaan 10.10. klo 15-17 kuulemaan asiantuntijoiden ja harvinaissairaiden vinkkejä työeläkekuntoutuksesta, työkyvyn tukitoimista ja työkyvyttömyyseläkkeistä. Lue lisää ja laita päivämäärä itsellesi talteen.

Apuvälinemessuilla harvinaisille ohjelmaa

Harvinaiset-yksikkö on mukana Apuvälinemessuilla 9.-11.11. Tampereella. Järjestämme tietoiskun torstaina 9.11. klo 9.20 ja paneelikeskustelun yksilöllisten apuvälineiden vaikutuksesta harvinaissairaan toimivaan arkeen lauantaina 11.11. klo 13.00. 

Tutustu Apuvälinemessujen tarjontaan ja tule mukaan.

Harvinaistoimijoiden tapaaminen

Tule mukaan kehittämään Invalidiliiton harvinaistoimintaa ja saamaan uusia oivalluksia toimimiseen harvinaiskentällä. Tapaaminen järjestetään 1.-3.12. Tampereella ja se on suunnattu harvinaissairaille ja heidän läheisilleen. Lue lisää ja hae mukaan 14.11. mennessä. 

Harvinaissairaan nuoren nivelvaiheen sujuva siirtymä - verkkoilta

Verkkoilta antaa tietoa ja välittää kokemuksia harvinaissairaiden nuorten siirtymävaiheen haasteista ja keinoista kohti hyvää harvinaissairauden hoitoa aikuisiässä. Verkkoilta järjestetään ti 21.11.2023 klo 17.00-19.00, pääset seuraamaan lähetystä verkossa ja osallistumaan kommentoimalla ja lähettämällä kysymyksiä chatin kautta. Lue lisää ja laita päivämäärä itsellesi talteen.


Muuta toimintaa syksyllä:

  • Uupumusoire ja harvinaissairaudet  -webinaari
Jaa sosiaalisessa mediassa