Useita taskukelloja. Kuvituskuva.
Tälle sivulle kootaan ajankohtaisia asioita yhdistyksen hallituksen jäsenille.

Yhdistyksen voimavaravalmennuspilotti  2022-2023

Kaipaako hallituksenne lisää puhtia yhdistystoimintaan? Uudistumista? Uutta osaamista? Intoa? Kiinnostaako osallistuminen yhdistysvalmennukseen?
Yhdistysvalmennuksen tavoitteena on tukea yhdistyksen elinvoimaisuutta pitkäjänteisesti sekä löytää uusia keinoja yhdistysten tukemiseen.

Yhdistyksen kannattaa hakea valmennukseen, jos se haluaa
- löytää omat vahvuutensa ja voimavaransa sekä kehittämiskohteensa
- lisätä yhdistyksen elinvoimaisuutta ja kehittää sen toimintaa pitkäjänteisesti (1-1.5v)
Lisäksi yhdistyksessä tulee olla valmiuksia toimia myös verkkovälitteisesti.

Mitä yhdistys saa?
- kehittämissuunnitelman ja pitkäjänteistä tukea sen toteuttamiseen
- räätälöityä koulutusta ja yhdistyspalveluja
- yhteisiä tapaamisia muiden valmennuksessa olevien yhdistysten kanssa
- asiantuntija- ja vertaissparrausta

Kevään ja alkusyksyn aikana tehdään yhdistyksen voimavarakartoitus ja kehittämissuunnitelma.
Pilotissa mukana olevien yhdistysten yhteinen verkkotapaaminen järjestetään 2.6.
Syksyllä pilottiyhdistysten edustajien kanssa tavataan Järjestöpäivillä 17-18.9.

Valmennus on yhdistyksille maksuton.

Miten valmennukseen haetaan?
Täyttämällä hakemuslomakkeen tästä
Yhdistyksen tulee tehdä myös oman toimintansa itsearviointi (Elinvoimaisen yhdistyksen tunnuspiirteet).

Pilottiin otetaan 10 yhdistystä. Hakuaika päättyy 14.4.2022.
Lisätietoja koulutussuunnittelija Auli Tynkkynen, auli.tynkkynen@invalidiliitto.fi, p. 040 778 8690.

Valtuustoaloitteet 10.4. mennessä

Lue lisää ja lataa lomake täältä.

Poikkeamislakia jatkettu 30.6.2022 saakka

Laki mahdollistaa, että yhdistyksen hallituksen päätöksellä yhdistysten kokouksiin voidaan osallistua etäyhteyksin tai asiamiehen välityksellä niissäkin yhdistyksissä, joissa se ei olisi yhdistyslain ja yhdistysten sääntöjen perusteella muuten mahdollista. Lain mukaan yhdistyksen hallitus voi myös päättää, että yhdistyksen kokoukseen osallistumisen edellytyksenä on ilmoittautuminen yhdistyksen kokoukseen viimeistään tiettynä päivänä, joka voi olla aikaisintaan kaksi viikkoa ennen kokousta.

Yhdistyslaista ja säännöistä poiketen hallituksen päätöksellä voidaan sallia, että asiamies voi edustaa yhtä tai useampaa jäsentä yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen kokouksessa järjestettävässä äänestyksessä saman asiamiehen edustamien jäsenten yhteenlaskettu äänimäärä voi olla enintään kymmenesosa kokouksessa edustettujen jäsenten yhteenlasketusta äänimäärästä, jollei säännöissä sallita suurempaa ääniosuutta.

Eduskunnan päätöksen poikkeamislain jatkosta löydät täältä.

Poikkeamislain löydät täältä.

Koronainfoa yhdistyksille

Invalidiliitto suosittelee yhdistyksiä noudattamaan alueellista harkintaa, varovaisuutta ja viranomaisten ohjeita tapahtumien järjestämisen suhteen. Ajantasaisin tieto oman alueen koronatilanteesta löytyy oman kunnan, sairaanhoitopiirin ja aluehallintoviraston tiedotteista.
Ohjeita ja linkkejä koronatilanteessa toimimiseen löydät täältä.