Kuvakollaasissa sähkömopon äänitorven nappi, hampurilaisateria, metalliverkko jossa lukko ja jäätelötuutti.
8.9.2020
Parasta nuori -toiminnassa Pohjois-Savon nuoret halusivat löytää uusia näkökulmia arkisiinkin asioihin. Valokuvahaasteen avulla etsittiin tapoja kuvata mm. hiljaisuutta, ja lopputulokset ovat nähtävillä verkkogalleriassa.

Parasta nuori -toiminnassa jokaiselle nuorelle kuuluu mielekäs ja omaehtoinen tekeminen, fyysisestä vammasta tai toimintaesteestä huolimatta. Kun toiminta alkoi keväällä, nousi nuorilta esiin toive valokuvauksesta. Tämä toteutettiin kahden valokuvahaasteen avulla: nuorille annettiin kuva-aiheita, joista jokainen kuvasi oman versionsa. Nyt nuoret ovat itse valinneet näistä haasteiden kuvista ne, jotka haluavat esille valokuvanäyttelyyn verkkogalleriaan. 

Kuvahaasteen kuva-aiheina olivat mm. kesän ääni, vesi ja jotain mikä alkaa L-kirjaimella. Jokainen nuori kuvasi aiheet omalla tavallaan, tyylillään ja mahtavilla oivalluksillaan. Valokuvien avulla juuri aloitetussa toiminnassa saatiinkiin hyvä mahdollisuus tutustua toisiin: mitä muut kuvasivat samasta aiheesta? Vai mitä sanot kuvasta, jossa pyydetään kuvaamaan lomaa, ja kuvassa näkyy televisio, jossa on Netflixin logo?

Toiminta on ollut käynnissä vasta alkuvuoden ajan, mutta saadun palautteen perusteella toiminnasta on pidetty kovasti ja jatkoa toivotaan. Toiminnassa mukana oleva nuori kertoo:

"Koen, että saamme ryhmänä ja yksilöinä vaikuttaa toimintaan. Olen löytänyt mukavia ihmisiä toiminnan kautta ja minun on helppo olla ryhmässä. Parasta on, kun on saanut heräteltyä omia mielenkiinnon kohteita ryhmän kautta ja asioita tehdään yhdessä ??. On tuntunut mahtavalta, ettei kohdata toimintarajoitteiden kautta vaan ihmisenä ?"

Jos olet Pohjois-Savon alueella ja haluat mukaan toimintaan tai tiedät jonkun joka voisi innostua, ota yhteyttä Emmaan 0447650691. Lisätietoa löydät täältä Parasta nuori -toiminnan sivuilta. Toimintaa voit seurata myös Instagramista @parasta_nuori_toiminta . Jokainen on tervetullut juuri omana itsenään!

Jaa sosiaalisessa mediassa