Nyt on aika julistaa kuntoutushätätila

Olen jo muutaman vuoden aikana tehnyt havaintoja työssäni Invalidiliiton lakimiehenä, että pysyvästi tai syntymästään asti vaikeasti vammaisten ihmisten Kelan järjestämän kuntoutuksen määriä on dramaattisesti vähennetty. Nyt on kuntoutushätätila!

Lue lisää

Kuntoutuskomiteasta konkretiaan

Sote-uudistuksen valmistelun yhteydessä on mainio tilaisuus vahvistaa kuntoutuksen merkityksellisyyden huomioimista osana yksilöllistä hoitoketjua ja palvelukokonaisuutta.

Lue lisää

Laadukas kuntoutus ja toimivat apuvälineet tukevat toimintakykyä

Haluan uskoa, että niin terapiatyössä kuin apuvälineiden kanssa työskentelevän kuntoutuksen ammattilaisen sisään on rakennettu ICF-ajattelu.

Lue lisää

Webinaari: Kuntoutussuunnitelman ABC

Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Riitta Saksanen kertoo kuntoutussuunnitelman merkityksestä ja antaa vinkkejä sen tekemiseen asiakasnäkökulmasta.

Lue lisää

Vaihtuuko posliinilautanen paperilautaseen?

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus kilpailutettiin ajatuksella, että riittävä laatu on perusta päästä yleensä kilpailutukseen mukaan. Toisessa vaiheessa painopiste on laatu 20 prosenttia ja hinta 80 prosenttia.

Lue lisää

Omatoimisuuden herättäjä

Mikko Laakson kirjoittama kirja on paitsi historiateos Käpylän kuntoutuskeskuksesta, myös laajemmin kuvaus suomalaisen erityiskuntoutuksen kehityksestä läpi vuosikymmenten.

Lue lisää

Organisaatio

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö.

Lue lisää