Heittoliina

Heittoliina kuuluu mm. veneiden katsastusvarusteisiin. Se on hyvä tarvaväline myös laiturin, kesämökin ja uimarannan vakiopelastusvarusteeksi. Sitä suositellaan myös pilkkijöiden ja matkalulistelijoiden sekä muiden jäällä liikkujien varusteisiin. Kelluvasta pussista ja köydestä koostuvan heittoliinan avulla veteen pudonnutta voidaan auttaa nopeasti.

Lue lisää

Sammutuspeite

Sammutuspeite on helppokäyttöinen ja edullinen kodin sammutusväline. Sen sammutusvaikutus on tukahduttava. Peite soveltuu myös sähkölaitepaloihin ja esimerkiksi rasvakattilapalon sammutukseen.

Sammutuspeite on yksi parhaista sammutusvälineistä myös tilanteessa, jossa ihmisen vaatteet syttyvät palamaan. Harjoittele peitteen käyttöä ennakolta.

Lue lisää

Palovaroitin

Palovaroitin on pakollinen paitsi asuntoihin myös vapaa-ajan asuntoihin ja nukkumatiloihin, kuten aittoihin. Lisäksi palovaroittimia käytetään hytillisissä veneissä, matkailuvaunuissa ja -autoissa. Päivitä nyt asunnon palovaroittimet ja tue samalla kotimaista vammaistyötä.

Lue lisää

Monitoimiheijastin

Tiesitkö, että ilman heijastinta pimeässä kulkevan jalankulkijan kuolemanriski on jopa kymmenkertainen heijastinta käyttävään verrattuna. Hyvä heijastin auttaa autoilijaa näkemään henkilön jopa satojen metrien päästä. On tärkeää myös kiinnittää heijastin oikein.

Lue lisää