VAIKUTA ASIAKKAANA - ASIAKASOSALLISUUTTA EDISTÄMÄSSÄ!

Saat välineitä vaikuttaa omiin palveluihisi sekä tietoa ja esimerkkejä asiakasosallisuudesta palvelujen kehittämisessä.

Lue lisää

ÄLÄ EKSY PALVELUVIIDAKKOON!

Koulutuksessa perehdyt vammaisten ihmisten sosiaaliturvaan, palveluihin ja tukitoimiin, niiden hakemiseen sekä muutoksenhakuun.


Lue lisää

YK:n vammaissopimus yhdenvertaisuuden varmistajana

YK:n vammaissopimus on ollut voimassa jo muutaman vuoden. Sopimus on voimassa olevaa lainsäädäntöä, mutta se ei ole vielä tuttu vammaisille ihmisille eikä myöskään viranomaisille. Kurssilla tutustut sopimuksen sisältöön ja esimerkkeihin siitä, miten sopimusta on hyödynnetty vammaisten ihmisten oikeuksien edistämisessä.

Lue lisää

Webinaari: Jäsenrekisteri, kokoukset ja vuosikertomus

Invalidiliiton jäsenrekisterin hoitaja Nina Kettunen käy jäsenrekisterin hoitajan tehtäviä ja antaa vinkkejä Killan käyttöön. Järjestöasiantuntija Mika Saastamoinen antaa vinkit hyvään kokouskäytäntöön ja Aapo Rantanen vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen tekemiseen.

Lue lisää

Webinaari: Taloudenhoitajan ja viestintävastaavan tehtävät

Invalidiliiton järjestöasiantuntija Tarja Honkanen käy läpi taloudenhoitajan ja Hanna Lahti ja viestintäasiantuntija Katja Kuusenmäki viestintävastaavan tehtäviä yhdistyksessä.

Lue lisää

Webinaari: Puheenjohtajan ja sihteerin tehtävät

Invalidiliiton järjestöasiantuntija Tiina Ihalainen käy läpi puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tehtäviä ja Sanna Leppäjoki-Tiistola sihteerin tehtäviä.

Lue lisää

Webinaari: Mistä tukea harvinaisille? - Harvinaiset toimijat

Invalidiliiton harvinaiset yksikön suunnittelija Jenni Kuusela kertoo mistä harvinaiset tuki- ja liikuntavammaryhmään kuuluvat henkilöt saavat tietoa ja tukea.

Lue lisää

Webinaari: Vammaisen lapsen ääni kuuluviin - osallistamisen menetelmiä

Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Ylva Krokfors ja VamO-hankkeen projektisuunnittelija Heli Ronimus kertovat menetelmistä, joilla saadaan myös vammaisen lapsen ääni kuuluviin.

Lue lisää

Webinaari: Kuntoutussuunnitelman ABC

Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Riitta Saksanen kertoo kuntoutussuunnitelman merkityksestä ja antaa vinkkejä sen tekemiseen asiakasnäkökulmasta.

Lue lisää

Palvelusuunnitelman ABC

Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Ylva Krokfors kertoo palvelusuunnitelman merkityksestä ja antaa vinkkejä sen laatimiseen asiakasnäkökulmasta.

Lue lisää

Webinaari: Kaksitoista pointtia vaikuttamisesta

Asevelvollisena vammautuneiden Tuki ry:n projektipäällikkö Jan Johansson kertoo kokemukseensa perustuen omat vaikuttamisvinkkinsä.

Lue lisää

Tieto tulee sinun luoksesi!

Kaipaatko tietoa vammaispalveluista, esteettömyydestä, vammaisten autoiluun liittyvistä kysymyksistä, toimeentulosta, Invalidiliiton palveluista, YK:n vammaissopimuksesta tai yhdistystoiminnasta?

Lue lisää

Webinaari: Mitä on yhdistyssovittelu?

Teemana elinvoimainen yhdistys

Lue lisää

Webinaari: Yhdistyksen talous kuntoon!

Teemana elinvoimainen yhdistys

Lue lisää

Yhdistys näkyy ja kuuluu!- yhdistysviestinnän verkkokurssi

Perustietoa yhdistyksen viestinnän toteuttamiseen ja kehittämiseen

Lue lisää

Virtaa yhdistysten digineuvontaan

Materiaalia, välineitä ja vinkkejä digineuvontaan ja tukea verkostoitumiseen muiden digitoimijoiden kanssa

Lue lisää