Sote-henkilöstön tiedot harvinaissairauksista ovat kartoituksen mukaan riittämättömät

Sosionomiopiskelija Petri Valon opinnäytetyö kartoitti harvinaissairaiden kokemuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä syksyllä 2020 Invalidiliiton valtakunnallisten harvinaisyhdistysten jäsenille. Tutkimuksesta ilmeni, että sosiaali- ja terveydenhuoltohenkilöstöllä on pääsääntöisesti liian vähän tai ei lainkaan tietoa harvinaisista sairauksista.

Lue lisää

Vammaispalvelut ja Sote, rakenteiden muutoksissa

Vammaislainsäädäntöä ollaan uudistamassa ja samanaikaisesti sen toimeenpanevan viranomaisrakenne, eli Sote -uudistus ja maakuntarakenne on uudistumassa. Olemme historiallisen suuren uudistuksen tilassa.

Lue lisää

Vammaisfoorumin uusi hallitus valittu!

Vammaisfoorumi ry, tuo vammaisjärjestöjen emojärjestö, katsoo ensi vuoteen uudella otteella ja uusin voimin.

Lue lisää

Sote-kiertue jatkuu taas syksyllä

Invalidiliiton Ota sote haltuun! -kiertueella keskustellaan sote-uudistuksesta ja vammaispolitiikan ajankohtaisista asioista sekä saadaan välineitä alueelliseen vaikuttamiseen.

Lue lisää

Vammaisten yksilölliset palvelut ja yhdenvertaisuus turvattava valinnanvapauslainsäädäntöä uudistettaessa

Invalidiliitto ry on arvioinut sote-uudistukseen liittyvää valinnanvapauslainsäädäntöä. Liitto pitää sote-uudistusta tarpeellisena ja suhtautuu valinnanvapauteen myönteisesti, mutta epäilee mahdollisuuksia toteuttaa tavoitteet esitetyllä aikataululla. Erityisesti valinnanvapauteen liittyvän arvioinnin tekemistä hankaloittaa se, että niin moni asia on vielä auki.

Lue lisää

Ota sote haltuun Seinäjoella

Invalidiliiton sote-kiertue pysähtyy Seinäjoelle 18.3. Kiertueen tavoitteena on lisätä tietoa ja keskustella sote-uudistuksesta ja ajankohtaisesta vammaispolitiikasta sekä saada välineitä alueelliseen vaikuttamiseen. Mukana sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija Päivi Saukko ja sisäministeri Paula Risikko.

Aika: 18.3. 2017 klo 10-16
Paikka: Sokos Hotel Lakeus, Seinäjoki
Tilaisuus on kaikille avoin. Osallistumismaksu jäseniltä 20 € ja muilta 25 €, sisältää lounaan ja kahvin.Lue lisää

Ota Sote haltuun! -kiertue starttaa helmikuussa

Invalidiliiton sote-kiertueen tavoitteena on lisätä tietoa ja keskustella sote-uudistuksesta ja ajankohtaisesta vammaispolitiikasta sekä saada välineitä alueelliseen vaikuttamiseen.

Lue lisää

Ota sote haltuun! Turku 4.3.2017

Invalidiliiton sote-kiertue pysähtyy Turussa 4.3.2017. Kiertueen tavoitteena on lisätä tietoa ja keskustella sote-uudistuksesta ja ajankohtaisesta vammaispolitiikasta sekä saada välineitä alueelliseen vaikuttamiseen. Mukana mm. muutosjohtaja Antti Parpo.

Lue lisää