Hero image
Kuva jossa puheenjohtajan nuija ja lakikirjoja
Kirjoittanut Henrik Gustafsson 18.12.2017
Vammaisfoorumi ry, tuo vammaisjärjestöjen emojärjestö, katsoo ensi vuoteen uudella otteella ja uusin voimin.

Vammaisfoorumin syyskokous 28.11.2017 valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Sari Laihon Tapaturma- ja sairausinvalidien liitosta ja varapuheenjohtajaksi Sari Kokon Näkövammaisten liitosta 2018-2019 ja loput hallituksen jäsenet vuodelle 2018 ovat Henrik Gustafsson (Invalidiliitto ry), Markku Niemelä, Kalle Könkkölä (Kynnys ry), Annette Tallberg (FDUV), Virpi Peltomaa (Suomen CP-liitto ry).

Vammaisfoorumin hallituksella riittää haasteita, kun sosiaali- ja terveyspalveluja sekä siihen liittyvää valinnanvapautta että maakuntien hallintoa ravistelevat lakiuudistukset etenevät eduskuntaan. Samalla vammaisten erityislainsäädännön uudistus käsitellään keväällä eduskunnassa. Valtio antaa myös ensimmäisen YK:n vammaissopimuksen ratifiointia koskevan määräaikaisraporttinsa.

Tässä on edessä se kuuluisa vaikuttamisen paikka, jolloin Vammaisfoorumin hallitus kenties jalkautuu tapaamaan poliittisia päättäjiä ja kutsutaan erityisesti virkamiehiä Vammaisfoorumin vaikuttajaverkoston kokouksiin kertomaan uudistuksista, joka herättelisi järjestöjä jälleen mukaan aktiivisempaan toimintaan ja sitoutumiseen Vammaisfoorumissa.    

 

Jaa sosiaalisessa mediassa