8.1.2018
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn vastuulle on viime vuoden alusta lähtien kuulunut korjausavustusten myöntäminen. ARA myöntää korjausavustusta ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntoihin sekä taloyhtiöille hissiavustusta (ns. jälkiasennushisseihin eli hissin rakentamiseen vanhaan taloon, jossa hissiä ei vielä ole) ja esteettömyysavustusta.

Esteettömyysavustuksen myöntäminen on laajentunut ja 1.1.2018 alkaen sitä voidaan myöntää rajoitetusti myös hissin korjaamiseen. Uutta on, että avustusta voidaan tapauskohtaisesti myöntää hissin tai hissikuilun laajentamiseen ylös- tai alaspäin esimerkiksi yhteisiin tiloihin. Tällöin tuen piiriin kuuluu kuilun rakentamiseen liittyvien rakennustöiden osuus sekä lisättävän kerrostason hissitekniset laitteet, muun muassa ovi ja kutsupainike sekä kuilun laitteiden osuus ko. kerrostason osalta.

Esteettömyysavustuksella tarkoitetaan avustusta liikkumisesteen poistamiseen. ARA myöntää avustusta sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, millä mahdollistetaan liikkumisesteisten henkilöiden pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin tai muihin tiloihin.

Avustettavia toimenpiteitä liikkumisesteen poistamiseksi voivat olla esim. ulko-ovien leventäminen ja kulkuluiskien, kaiteiden tai porrashissin asentaminen. Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta rakennukseen tai siinä oleviin asuntoihin ja yhteistiloihin.

Esteettömyysavustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Taloyhtiöt voivat hakea avustusta ARAn verkkopalvelussa.

Lisätietoa:

ARAn tiedote: Esteettömyysavustuksen myöntäminen laajenee vuoden alusta

Korjausavustukset 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa