Apuvälinessujen logo ja harvinaisten lasten kuva.
12.4.2022
Apuvälinemessut on apuvälineiden, kuntoutuksen ja esteettömyyden suurtapahtuma. Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö on mukana messuilla ja kannustaa osallistumaan 11.–13.5. järjestettäville Apuvälinemessuille!

Harvinaisissa sairauksissa yksilölliset ratkaisut korostuvat niin apuvälineiden sopivuuden kuin kuntoutuksen menetelmien suhteen, ja niiden sopivuuden eteen joudutaan tekemään pitkäjänteistä työtä. Tämä vaatii paljon harvinaissairaalta itseltään sekä harvinaissairaiden kanssa työskenteleviltä ammattilaisilta. Siksi Apuvälinemessut tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa myös harvinaisten näkökulmasta. 

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikön Auta harvinaista -koulutuksissa tarjoamme työkaluja ammattilaisille kohdata harvinaissairasasiakas. Koulutuksissa jaetaan ymmärrystä siitä, minkälaisia haasteita harvinaissairaat usein kohtaavat ja vinkkejä, minkälaisesta avusta on heille hyötyä. Keskiviikkona 11.5. sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatut koulutukset klo 13–14 ja 14–15 Messukeskuksen 206 tilassa. Koulutukset ovat maksuttomia. Lue lisää ja ilmoittaudu Auta harvinaista -koulutuksiin.  

Perjantaina messuilla vietetään perheiden päivää. Ohjelmalavan paneelissa klo 12–13 keskustellaan Harvinaisen hyvästä arjesta. Keskustelemassa ovat harvinaissairaan lapsen vanhempia ja Invalidiliiton asiantuntijoita. Paneelikeskustelussa puhutaan arjen hyvistä käytännöistä ja siitä, miten apuvälineet ja kuntoutus liittyvät harvinaiperheen arkeen. Käsittelemme harvinaisen sairauden vaikutuksia arkeen käytännönläheisellä otteella. Tule poimimaan sopivat yksilölliset vinkit teidän perheellenne!

Paneelin jälkeen voitte siirtyä 103 b -tilaan harvinaisperheiden iloiseen iltapäivään, jossa perheet kohtaavat mukavan tekemisen parissa. Harvinaisperheiden iltapäivään voi osallistua non-stoppina klo 14–16 välisenä aikana. Lue lisää perjantain paneelikeskustelusta ja harvinaisperheiden iIoisesta iltapäivästä.

Tänä vuonna apuvälinemessut järjestetään poikkeuksellisesti Helsingissä Messukeskuksessa. Harvinaiset-yksikön Jennin ja Tanjan kohtaat näiden lisäksi Invalidiliiton messuosastolla 6c2.  

Lue Miten parantaa elämänlaatua -blogiteksi Apuvälinemessujen sivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa