Mies kuvaa videokameralla.
1.11.2019
Invalidiliitto järjestää vuoden aikana paljon erilaisia koulutustilaisuuksia. Perinteisesti koulutus on suunnattu jäsenyhdistysten aktiiveille sekä kohdennettuina kursseina ja seminaareina ammattilaisille. Nyt uusi tekniikka mahdollistaa koulutuksiin osallistumisen myös etänä.

Webinaareja (nettiluentoja) olemme tuottaneet viime vuosien aikana laajalla kirjolla erilaisista aiheista kuten esteettömyydestä, vammaispalveluista, yhdistystoiminnasta ja YK:n vammaissopimuksesta. Webinaareihin on voinut osallistua livenä tai katsella niitä itselle sopivampana ajankohtana jälkikäteen.

Nyt kokeilimme ensimmäistä kertaa koulutuspäivän striimaamista eli live-lähetystä netin kautta. Koulutus järjestettiin Helsingissä ja se videoitiin suorana lähetyksenä nettiin. Helsingin lisäksi osallistujia oli kahdella paikkakunnalla, jossa koulutustilaisuutta emännöivät ja isännöivät alueen järjestöasiantuntijat. Lisäksi koulutukseen osallistui yksittäisiä henkilöitä etänä omilta kotitietokoneiltaan. Viestit ja kysymykset välittyivät kätevästi chatin kautta Helsinkiin luennoitsijoiden vastattaviksi.  

Osallistujien, niin lähipäiviin kuin etänä olleiden, palautteet olivat pääsääntöisesti myönteisiä – myös tekniikan osalta.

 ”Streamillä isona ei eroa luennoitsijoiden paikalla oloon - oli kiva olla muiden mukana näkemässä ja kuulemassa niin luentoja kuin muita osallistujia ja heidän kuulumisiaan.”

”Parasta oli osallistumisen helppous.”

”Lisää tälläisiä streamauksia eri aiheista!”

Toki tekniikka tuo aina pieniä haasteita etäosallistujille, mutta niihinkin varmaan löydetään lääkkeitä tulevaisuudessa. 

Koulutuksen aiheina olivat vammaisten ihmisten palvelut sekä niiden kehittäminen.  
Älä eksy palveluviidakkoon koulutuksessa Invalidiliiton lakimiehet ja asiantuntijat antoivat tienviittoja palveluviidakosta selviämiseen sekä tietoa muutoksenhaun tueksi. 

Videot ja luennoitsijoiden materiaalit löytyvät täältä >>

Vaikuta asiakkaana – asiakasosallisuutta edistämässä -koulutuksessa sai välineitä vaikuttaa omiin palveluihin palvelusuunnitelman avulla sekä tietoa ja esimerkkejä asiakasosallisuudesta palvelujen kehittämisessä. 

Videot ja luennoitsijoiden materiaalit löytyvät täältä >>

Invalidiliiton webinaarit löydät täältä >>

Lisätietoja koulutussuunnittelija Auli Tynkkynen, auli.tynkkynen@invalidilitto.fi, p. 040 7788 690.

Jaa sosiaalisessa mediassa