Jalat polskivat uima-alaassa Härmän kuntoutuskeskuksessa.
4.10.2023
Tuetut lomat on tarkoitettu kaikille, joilla ei taloudellisista, terveydellisistä tai sosiaalisista syistä ole muuten mahdollisuutta lomaan. Lomat ovat ryhmämuotoisia täysihoitolomia, joita järjestetään eri puolella Suomea esteettömissä kylpylöissä, kuntoutuskeskuksissa ja hotelleissa. Tänä vuonna lomia järjestetään mm. Peurungassa, Vesileppiksessä, Kruunupuistossa, Rokualla ja Kankaanpäässä.

Tuetulta lomalta saa vertaistukea ja voimavaroja arjen tueksi.  
”Loman aikana sai rentoutua vain lomailemaan, kun ei tarvinnut huolehtia syömisistä eikä keksiä ohjelmaa. Loman aikana käydyt vertaistuelliset keskustelut puolestaan ovat auttaneet jaksamaan paremmin loman jälkeenkin.” 

Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon ja Invalidiliiton lomat on kohdennettu pääsääntöisesti toimintarajoitteisille aikuisille. Toimintarajoitteisten aikuisten vertaisloma sopii henkilöille, jotka tarvitsevat esteettömän ja erityistarpeet huomioivan lomaympäristön. Lisäksi on lomat omatoimisille aikuisille sekä lapsiperheille. Lomat ovat 5 vrk pituisia. Lomien saaminen ei edellytä Invalidiliiton jäsenyhdistyksen jäsenyyttä.  

Lomien omavastuuhinta on 125 €/aikuinen/5 vrk. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta.  Loma sisältää majoituksen kahden hengen huoneessa, täysihoidon ja lomaohjelman. Matkakustannuksista jokainen vastaa itse.    

Hakuaika lomille päättyy 3 kk ennen loman alkua.  
Ensi kertaa lomaa hakevat ovat etusijalla. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.   

Lisätietoja ja hakeminen 
https://mtlh.fi/lomat-jarjestoittain/invalidiliitto-ry/ 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa