Henry Manni ja Jimi
1.7.2023
FC Lahden ja Invalidiliiton yhteisen kampanjan tavoitteena on lisätä tietoutta ja poistaa esteitä laajan jalkapallokentän ympäriltä.

Seitsemänvuotias Jimi Toivonen pelasi jalkapalloa innokkaasti FC Reippaan junioreissa. Yhtenä iltana hampaita pestessään Toivonen lyyhistyi ja joutui sairaalaan. Hänellä todettiin Guillain-Barrén oireyhtymä, joka vei myös nuoren jalkapalloilijan kävelykyvyn. Edessä oli pitkä kuntoutus, joka jatkuu yhä. Rakkaus jalkapalloon ei Toivoselta kuitenkaan sammunut.  

Moni lapsi ja nuori jää tavallisten pihapelien ja urheilukenttien ulkopuolelle. Invalidiliitto ja FC Lahti tekevät yhteistyötä, jotta myös liikuntarajoitteiset lapset voivat kokea osallisuutta ja elämyksiä liikunnan ja urheilun parissa. Puuttumalla epäkohtiin ehkäisemme eriarvoistumista. Eriarvoistuminen luo jännitteitä, syrjäytymistä, jopa kiusaamista. Yhtenä yhteistyön tavoitteena on se, että hyväksymme toisemme, yhdenvertaisesti.  

Invalidiliitto on tehnyt perustavanlaatuista työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden eteen. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. FC Lahden ja Invalidiliiton yhteisenä tahtotilana on lisätä tietoutta ja poistaa esteitä laajan jalkapallokentän ympäriltä. Invalidiliiton tsemppilähettiläs, ratakelauksen paralympiamitalisti Henry Manni on mukana kesän ja syksyn junioriturnauksissa ja jalkapallo-otteluissa FC Lahden kutsumana.  

Pääseekö peliin – Ei tekosyitä! -kampanja polkaistaan toden teolla vauhtiin 1.7. pelattavassa Lahti Soccer -turnauksessa. Samana päivänä pelattavassa FC Lahden ja Kuopion Palloseuran välisessä Veikkausliiga-ottelussa kerromme Jimi Toivosen tarinan.

Pallo on meillä. Pelataan niin, että kaikki pääsevät peliin mukaan.  

Lisää tietoa Invalidiliiton ja FC Lahden yhteistyöstä löydät kampanjasivulta.

FC-Lahti pelipaita

 

Jaa sosiaalisessa mediassa