Tunnustuksen saanut Petri Pohjonen.
16.12.2020
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ensimmäistä kertaa palkinnot liikunnan yhdenvertaisuustyöstä sekä Liikkuvat-palkinnot esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten liikkumisen edistämisessä.

Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinto myönnettiin Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Iloon yli esteiden -hankkeelle ja tunnustuspalkinnot Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjoselle sekä liikunnanopettaja Erwin Borremansille.

Perusteissa todetaan, että Pohjonen on suomalaisen liikuntapolitiikan ja erityisesti paraurheilun edistäjä. Hän on tehnyt merkittävän työuran yhdenvertaisuuden edistämisessä muun muassa ylijohtajana Opetushallituksessa ja puheenjohtajana Paralympiakomiteassa. Pohjonen on fyysisen, asenteellisen ja henkisen esteettömyyden puolestapuhuja. Hän on omalla esimerkillään edistänyt keskustelua asenteista yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja ongelmiin tarttumiseksi. Pohjonen on vaikuttanut myös valtakunnallisen, kaikille avoimen Liikkuva koulu -ohjelman perustamiseen ja sen menestykselliseen etenemiseen. 

Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnon tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää liikunnassa ja urheilussa.

Jaa sosiaalisessa mediassa