pieni ele -keräyksen vapaaehtoinen keräyslippaan kanssa vaalipaikalla
10.1.2024
Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi järjestettävä pieni ele -vaalikeräys järjestetään presidentinvaalien yhteydessä. Vapaaehtoiset lipasvahdit keräyslippaan kera tapaat äänestyspaikallasi.

Lipasvahdeista suurin osa on itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita henkilöitä. He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhemman kanssa ja siten vuosikymmeniä osa pieni ele -vaalikeräyksen vapaaehtoisporukkaa.

”Olen 40 vuotta istunut kaikissa vaaleissa lippaan takana.”  Riitta, vapaaehtoinen lipasvahti

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Keräyksen 117 vuoden historian aikana lahjoittaminen vammaisille ja pitkäaikaissairaille on ollut monelle perinne. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

”Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestys paikalla.”  Lahjoittaja

pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön välistä yhteistoimintaa. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammaisia tai pitkäaikaissairaita.

Tutustu keräykseen: www.pieniele.fi/

Jaa sosiaalisessa mediassa