Kuvituskuva.
23.2.2021
Invalidiliiton TuleApu-hankkeen tuottamat liikkumisen apuvälineiden ergonomista käyttöä opastavat videot on nyt julkaistu myös Kuntoutumistalo.fi-palvelun apuvälinesivuilla.

Julkisen erikoissairaanhoidon ylläpitämästä Kuntoutumistalo.fi-palvelusta löytyy kuntoutujalle kokonaisvaltaiseen kuntoutumiseen liittyvää tietoa ja tukea. Sieltä löytyy ohjeita elintapoihin, mielekkääseen arkeen sekä elämänmuutokseen liittyen. Palvelun sisältöä on tuotettu yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden sekä oppilaitosten kanssa.  

Palvelun Apuvälinehaku-sivulta löytyvät Kuntoutumistalon ohjeet apuvälineiden käytön tueksi. Liikkumisen apuvälineitä eli rollaattoria, manuaalipyörätuolia, sähköpyörätuolia ja sähkömopoa käsittelevillä sivuilla on hyödynnetty materiaalina Invalidiliiton TuleApu-hankkeen tuottamia apuvälineen ergonomista käyttöä opastavia videoita.  

Nämä liikkumisen apuvälineen käyttäjille, heidän läheisilleen sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnatut videot tuovat ytimekkäästi esille liikkumisen apuvälineen käyttöön liittyvät ydinkohdat. Niiden tavoitteena on lisätä apuvälinetietoutta, madaltaa apuvälineen käyttöönottokynnystä sekä edistää apuvälineen ergonomista käyttöä.  Invalidiliiton nettisivuilta löydät myös muut hankkeen tuottamat liikkumisen apuvälineitä esittelevät videot sekä tulostettavat pikaoppaat rollaattorin ja pyörätuolin käyttäjille.  

Jaa sosiaalisessa mediassa