13.1.2017
Esteettömyysaiheiset julkaisut on koottu nyt ensimmäistä kertaa Suomessa yhteen tietokantaan. Esteettömyystietokanta on tarkoitettu kaikille esteettömyydestä, sen historiasta ja nykytilasta kiinnostuneille. Kannasta voi etsiä esimerkiksi asunnon esteettömyyden parantamiseen tai vaikkapa saavutettavan tapahtuman järjestämiseen liittyvää aineistoa.

Tietokanta sisältää kirjoja, opinnäytteitä, verkkojulkaisuja ja videomateriaalia sekä suomeksi että muilla kielillä. Tietokannan sähköinen aineisto on katsottavissa ja luettavissa miltä tahansa koneelta verkkoyhteydellä. Fyysinen aineisto on jakautunut kolmeen eri paikkaan, joissa aineistoon voi käydä tutustumassa. Paikat ovat Invalidiliitto, Helsingin kaupungin rakennusvirasto sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tietokannasta voi etsiä haluamaansa aineistoa muun muassa hakusanoilla tai julkaisun tai tekijän nimellä. Fyysisten aineistojen sijaintipaikat on merkitty paikkatunnistein. Julkaisuja ei voi lainata kotiin.

Tietokantaa ylläpitää Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE, ja sen on koonnut informaatiotutkimuksen opiskelija Marja Seppänen Oulun yliopistosta. Tilaajana on ollut Helsingin kaupunki.

Tietokannan verkko-osoite on: http://www.esteeton.fi/portal/fi/julkaisut/esteettomyystietokanta/

Jaa sosiaalisessa mediassa