Pyörätuolin eri osa. Kuvituskuva.
11.11.2020
Pyörätuolin kunnossapito lisää pyörätuolin käyttäjän turvallisuutta ja pyörätuolin käyttömukavuutta. Pyörätuolin käyttäjällä on vastuu huolehtia pyörätuolin kunnossapidosta, mutta tiedätkö mitä pitää ja saa tehdä?

Metropolian apuvälinetekniikan opiskelijat ovat opinnäytetyönään tehneet pyörätuolin käyttäjille ja heidän läheisilleen suunnatun Pyörätuolin kunnossapito-oppaan.   

- Oppaan tavoitteena on lisätä tietoa pyörätuolin kunnossapidosta ja siihen liittyvistä vastuista, kertovat oppaan laatijat Sofia SuominenSonja Storm ja Laura Pieksämäki-Martikainen

Kuvitetussa oppaassa on helppoja ja konkreettisia ohjeita, joista pyörätuolin käyttäjä tai hänen lähiverkostonsa saa vinkkejä pyörätuolin puhtaudesta, turvallisuudesta ja toimintavarmuudesta huolehtimiseen. Ohjeet on jaettu päivittäin, viikoittain ja kuukausittain tehtäviin huoltotoimiin. 

Opas on valmistettu yhteistyössä Invalidiliiton TuleApu-hankkeen kanssa ja löydät sen tästä linkistä sekä Invalidiliiton Iloa ja hyötyä liikkumisen apuvälineistä -nettisivuilta. Samalta sivulta löydät myös muita pyörätuolin käyttäjälle suunnattuja materiaaleja sekä käyttöä ohjaavia opasvideoita.  

Lisätietoja: TuleApu-hanke, tuleapu@invalidiliitto.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa