Kahvipöydän ympärillä istuu uusia vaikuttajaverkoston jäseniä
31.5.2019
Invalidiliitossa toimii monia erilaisia verkostoja eri alueilla. Uusia verkostoja perustetaan, jos niille on tarvetta ja jos niihin löytyy aiheesta kiinnostuneita vapaaehtoisia tekijöitä.

Oulu-Kainuun alueelle on kaivattu vaikuttajaverkostoa jo pitkään, ja vihdoin löytyi innokas aktiivisten toimijoiden joukko verkoston jäseniksi ja vammaisten asioiden edistäjiksi. Vaikuttajaverkoston ensimmäinen kokoontuminen pidettiin Oulussa keskiviikkona 29.5.

Vaikuttajaverkostossa toimii noin kymmenen aktiivin vaikuttajan porukka Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta. Verkoston tehtäväksi määriteltiin ensimmäisessä tapaamisessa erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvien asioiden esiin nostaminen vammaisnäkökulmasta ja yhteistyön lisääminen tärkeiden toimijoiden kanssa.  

Ensimmäisenä päätettiin ryhtyä työhön vammaisneuvostojen kanssa tehtävän yhteistyön tiivistämiseksi. Vaikuttajaverkosto aikoo lähestyä alueen vammaisneuvostoja tulevan syksyn aikana. Lisäksi päätettiin toivottaa alueen valitut kansanedustajat tervetulleeksi työhön, muistutella tärkeistä teemoista ja ehkäpä kutsua edustajia myös tapaamaan vaikuttajaverkostoa.

”Nyt tuntuu, että olen oikeassa paikassa”

Kajaanista tapaamiseen saapunut Kaija Patronen oli tyytyväinen vaikuttajaverkoston aloitustapaamiseen. 

Nyt meillä on mahdollisuus saada vammaisen arki ja elämä näkyväksi. Odotan, että vaikuttajaverkoston kautta voimme selkeyttää vammaisten arkea päättäjille ja luoda verkostoja, Patronen toteaa.

Olen ollut mukana monessa ryhmässä päättäjänä vaikuttamassa ja tiedän, kuinka haasteellista asioita on ilmaista silloin, kun vastaanottajalla ei ole omakohtaista kokemusta. Tässä ryhmässä tiesimme kaikki, mistä puhutaan, mistä on kyse. Kosketuspinta vaikuttamiseen oli läsnä. Tunsin, että olin oikeassa paikassa.

Vaikuttajaverkosto aikoo kokoontua syksyn aikana useasti, seuraavan kerran kokoonnutaan jo elokuussa. Innokkaista tekijöistä toiminta ei ole ainakaan jäämässä kiinni. 

Meillä on hyvät rakennuspalikat pöydän ympärillä. Näistä lähdetään rakentamaan, eikä taivaskaan ole rajana! Patronen kiteyttää ajatuksen verkoston tulevasta toiminnasta. 

Jaa sosiaalisessa mediassa