29.4.2021
Invalidiliitto ja viisi muuta vammaisjärjestöä on julkaissut videon, jossa kerrotaan vammaisjärjestöjen tarjoamista työelämäpalveluista.

Suomessa toimii useita vammais- ja potilasjärjestöjä, joissa tehdään mm. jäsenistön oikeuksien valvontaa ja järjestöistä saa myös kokemus- ja vertaisneuvontaa. Eri järjestöissä työelämäpalvelut on järjestetty jäsenistön tarpeista käsin. Näitä työelämäpalveluita esitellään Yhdenvertaista työelämässä -videolla. 

- Video tehtiin, jotta saamme näkyvyyttä järjestöjen tekemälle työlle. Lisäksi haluamme tiedottaa eri tahoille järjestöjen asiantuntemuksesta ja edistää näin eri vammaryhmien työllisyyttä.  Videota tullaan näyttämään kevään aikana mm. Työterveyshoitajapäivillä sekä syksyllä Nuori 2021 -tapahtumassa. Invalidiliiton työelämän ja yrittäjyyden asiantuntija Sinikka Winqvist sanoo. 

Katso video 

Järjestöjen tyypillisiä palvelu- ja toimintamuotoja 

  • Asiakkaiden henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta.  
  • Luentojen pitäminen kohderyhmille sekä eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille.  
  • Asiantuntijana toimiminen erilaisissa kehittämishankkeissa.  
  • Valtakunnallinen vaikuttamistyö vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työelämäosallisuuden edistämiseksi.  

 Työelämään liittyvissä asioissa voi olla suoraan yhteydessä vammaisjärjestöjen työelämäpalveluihin.  

Videolla työelämäpalvelujaan esittelevät Invalidiliitto, Kuurojen liitto, Lihastautiliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto ja Suomen kuurosokeat.   

 Lisätietoa: Sinikka Winqvist, Invalidiliitto, työelämän ja yrittäjyyden asiantuntija, sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa