Susanna Mallander
Diagnoosi: Etenevä neurologinen sairaus

Sairastan etenevää neurologisesti oireilevaa sairautta, jolle ei ole löydetty diagnoosia ja joka on mahdollisesti periytyvä.

Aiheet ja teemat, joita kokemuksen kautta tuon mielellään esille: Kuinka diagnoosittomuus vaikuttaa elämään ja eri palveluiden, hoidon ja tukien saantiin. Esteettömyys ja apuvälineet, sekä koti- ja perhe-elämän yhdistäminen näihin. Kuinka yhdistää vanhemmuus sairauden kanssa ja lisäksi vielä erityisesti siitä näkökulmasta, kun perheen lapsilla on sairauksia ja vammoja, sekä avun, apuvälineiden ja palveluiden tarve. Omasta sairaudestani, siitä miten tämä kaikki vaikuttaa minuun ja läheisiini, sekä lasteni luvalla myös heidän sairauksistaan ja perheemme hyvin monimuotoisesta elämästä.

Olen huumorintajuinen ja vauhdikas menijä, joka valmistui vuonna 2017 liiketoiminnan kehittämisen tradenomiksi. Olen myös hyvin aktiivinen vammaisvaikuttaja ja toiminkin tällä hetkellä Valkeakosken Seudun Invalidit ry:n hallituksen puheenjohtajana. Olen elämänmyönteinen ja pitkäjänteinen selviytyjä, joka haluaa haastavasta elämäntilanteesta huolimatta elää elämää täysillä. Olen myös vähemmistönä vähemmistössä eli sairauteni tuoman vammaisuuden lisäksi olen saamelainen. 

Jaa sosiaalisessa mediassa