Sivulle on koottu kuulemisympäristöön liittyviä videoita. Jokaisen videon jälkeen on kuvausteksti näkövammaisia varten.

Induktiosilmukan kuuluvuuskartta (0:50)


Kuvailu: Induktiosilmukan kuuluvuuskartta
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Induktiosilmukan kuuluvuuskartta. Mies tulee seurakuntasaliin ja ottaa hyllystä virsikirjan. Hän pysähtyy katsomaan seinällä olevaa induktiosilmukan kuuluvuuskarttaa. Hän valitsee itselleen paikan ja istuutuu tuolille. Sitten hän ryhtyy selaamaan virsikirjaa ja kääntää kuulolaitteensa T-asentoon. (Kuulolaitteen kautta alkaa kuulua ”Hallelujah”-musiikki.) Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

Palvelupistesilmukka (0:57)


Kuvailu: Palvelupistesilmukka
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Palvelupistesilmukka. Mies tulee toimistorakennuksen asiakaspalvelutiskille, jossa näkyy palvelupistesilmukka-laite sekä siitä kertova tunnus. Asiakaspalvelija ottaa silmukka-laitteen lähemmäksi ja laittaa siihen virran päälle. Asiakas laittaa oman kuulolaitteensa T-asentoon. Palvelupistesilmukan ansiosta he voivat keskustella vaivattomasti. Asiakas täyttää lomakkeen, asiakaspalvelija antaa hänelle vierailijakortin ja ohjaa oikeaan kokoustilaan. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.


Asiointi lääkäriasemalla (3:06)


Kuvailu: Asiointi lääkäriasemalla
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Asiointi lääkäriasemalla. Mies tulee lääkäriasemalle, tervehtii asiakaspalvelijaa ja istuutuu vastaanottotiskin ääreen. Hän esittää asiansa, mutta asiakaspalvelijan vastatessa ei kuulu tämän puhetta.  Mies ojentaa kela-kortin asiakaspalvelijalle ja tämä kirjoittaa tietoja tietokoneelle.  Asiakaspalvelija puhuu jälleen jotakin, mutta ääntä ei kuulu. Hän ojentaa kortin takaisin miehelle. Mies nousee ja lähtee kävelemään käytävää pitkin asiakaspalvelijan osoittamaan suuntaan. Mies istuutuu odotustilan sohvalle. Kulman takana, käytävän varrella, istuu toinen mies odottamassa vuoroaan lääkärin vastaanotolle. Lääkäri tulee huoneestaan käytävälle ja kutsuu potilasta nimeltä, mutta lääkärin ääntä ei kuulu. Odotustilan sohvalla istuva mies ei näe lääkäriä, koska lääkäri seisoo käytävällä kulman takana odotustilaan nähden. Lääkäri kutsuu toisen potilaan huoneeseensa. Seuraavaksi videolla näkyy kuinka mies ajaa autoa ja kertoo samalla kokemuksistaan ja erilaisista tilanteista, joihin on kuuroutuneena joutunut. Seuraavaksi asiointitilanne näytetään uudelleen. Mies tulee lääkäriasemalle, tervehtii asiakaspalvelijaa ja istuutuu vastaanottotiskin ääreen. Hän kertoo asiakaspalvelijalle olevansa kuuroutunut ja pyytää tätä puhumaan hitaasti, jotta hän voi lukea huulilta. Mies ojentaa kela-kortin ja asiakaspalvelija kirjoittaa tiedot tietokoneelle. Mies nousee ja menee odotustilaan. Lääkäri kävelee käytävällä istuvan potilaan luo ja kysyy onko tämä Virtanen. Huomattuaan, että tämä on väärä henkilö, lääkäri kävelee kulman taakse odotustilaan ja kysyy siellä sohvalla istuvalta mieheltä, onko tämä Virtanen. Mies nyökkää ja lähtee lääkärin kanssa vastaanottohuoneeseen. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

 

Takaisin ESKEn videot sivulle.

Jaa sosiaalisessa mediassa