Kuvituskuva.
05.05.2022
Laatu on tärkeä tekijä julkisten hankintojen kilpailutuksissa. Myös esteettömien ja saavutettavien palvelujen merkitys on suuri. Muun muassa nämä asiat Invalidiliitto nosti esiin lausunnossaan hallituksen esitykseen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista.

Esimerkkinä Invalidiliitto nosti taksinkuljettajien vapaaehtoisen erityisryhmien koulutuksen, joka on sisältynyt liikennepalvelulakiin 1.5.2021 alkaen.  

- Vammaiset henkilöt ovat riippuvaisempia kuljettajan avusta verrattuna muihin matkustajiin. Taksinkuljettajien ammattitaito luo valmiudet kohdata vammaiset matkustajat ja lisää turvallisuuden tunnetta taksimatkoilla, sanoo Invalidiliiton työelämän ja yrittäjyyden asiantuntija Sinikka Winqvist.  

Invalidiliitto painotti myös esteettömien ja saavutettavien palvelujen merkitystä kilpailutuksissa. Julkisten palvelujen on oltava esteettömiä ja kaikille saavutettavissa olevia palveluja.   

- Samoin vammaisten henkilöiden osallisuutta työelämässä pystytään edistämään lisäämällä sosiaaliset kriteerit julkisiin hankintoihin, sanoo Winqvist. 

Lue Invalidiliiton koko lausunto hallituksen esitykseen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (pdf). 

Lisätietoa: Sinikka Winqvist, Invalidiliitto, työelämän ja yrittäjyyden asiantuntija, sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa