Liittovaalit 2021 ehdokkaiden esittelyt

 • Sari Lehikoinen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  45
  Sari Lehikoinen, freelancertoimittaja, eläkeläinen

  Ylpeästi vammainen – tarvittaessa vimmainen!
  Olen järjestöaktiivi. Sydäntäni lähellä on vaikuttaminen vammaisverkostoissa ja naisten väkivallan vastustamisvaikuttamisessa. Olen määrätietoinen ja periksi antamaton. Jos olisin koira, olisin terrieri: en luovuta ennen kuin asia on selvitetty perin juurin. 
   

 • Pirkko Kuusela
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  46
  Pirkko Kuusela, projektipäällikkö

  Olen ESPIN ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja, Espoon vammaisneuvoston puheenjohtaja ja Uudenmaan vammaisneuvoston puheenjohtaja sekä nyt Invalidiliiton liittovaltuuston puheenjohtaja. 
  Vaikuttamistyö on aina ollut sydäntäni lähellä ja siksi haluan olla mukana päättämässä ja vaikuttamassa liiton tavoitteisiin ja toimintaan. Haluan vahvistaa aktiivista vuorovaikutusta liiton eri toimijoiden kesken sekä luoda toimintatapoja, joilla lisätään yhteistyötä vaikuttamisessa.  

  Tehdään yhdessä!
   

 • Eeva Pitkänen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  47
  Eeva Pitkänen, tekninen toimihenkilö, eläkeläinen

  Hei! Olen Eeva Pitkänen ja toimin tällä hetkellä Vantaan Invalidit VANIN ry:n varapuheenjohtajana. Haluan olla mukana viemässä yhteistoimintaa eteenpäin liitossa ja liittohallituksessa. Olen ollut jäsenenä invalidiliitossa jo vuodesta 1969 alkaen ja ollut näin vammaisten asioita viemässä eteenpäin monilla sektoreilla. Toimin myös vammaisneuvoston jäsenenä Vantaalla.  

  Kokemusasiantuntija mukaan päätöksentekoon Invalidiliitossa.

 • Reija Lampinen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  48
  Reija Lampinen, YM, ent. vammaisasiamies

  Koko työurani olen tehnyt vammaistyötä ja ollut mukana järjestötoiminnassa. Viimeisin työpaikka oli Helsingin kaupungin vammaisasiamiehenä ja vammaisneuvoston sihteerinä 2018 asti. Tavoitteeni on edistää vammaisten osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta sekä esteettömyyttä ja saavutettavuutta yhteiskunnan palveluissa. Invaliidiliiton vaikuttajarooli tulee edelleen säilyttää lansäädäntötyössä ja erityispalveluissa sekä ottaa vaikeavammaiset mukaan päätöksentekoon.

 • Kari Ensio Mäkikara
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  49
  Kari Mäkikara, forsknings asistent, pen.

  Jag är kandidat i Förbundsvalet vid Södra-Finlands valkrets. Har varit tidigare medlem i Invas fulmäktige. Jag bor i Ekenäs, Raseborg. Är aktiv i kommunalpolitik. Har varit gift över 40 år och har two fullvuxsna döttrar och en son. Har jobbat i Helsingfors Telefonföreningen (Elisa) som forsknings assistent över 40 år.

  Olen ehdolla Invalidiliiton liittovaaleissa, Etelä-Suomen vaalipiirissä. Olen ollut aiemmin Invan valtuuston jäsen. Asun Tammisaaressa ja olen aktiivinen myös kunnallispolitiikassa.

 • Antti Sinisaari
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  50
  Antti Sinisaari, asiantuntijaoperaattori

  Olen Antti Sinisaari, 40-vuotias asiantuntijaoperaattori Porvoosta. Harrastan käsipyöräilyä sekä pyörätuolirugbya jota pelaan kansainvälisellä tasolla ja viimeiset kuusi vuotta maajoukkueen kapteenina. Toimin myös Porvoon Invalidien hallituksen sekä Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan jäsenenä. Minulle tärkeitä asioita on varmistaa laadukkaat ja saatavat kuljetuspalvelut, yksilölliset apuvälineet sekä laadukkaan kuntoutuksen ylläpitäminen.

 • Arto Peltoniemi
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  51
  Arto Peltoniemi, insinööri (AMK)

  Olen ollut yhden kauden Invalidiliiton liittovaltuuston jäsen. Helsingin Invalidien yhdistyksen hallituksen jäsen olin useita vuosia, osan ajasta myös varapuheenjohtajana. Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta siitä, että Invalidiliitto ja Invalidiliiton jäsenyhdistykset ovat myös tulevaisuudessa vahvasti vaikutusvaltaisia ja elinvoimaisia. Uskon pystyväni tekemään älykkäitä päätöksiä niin Invalidiliiton kuin jäsenistönkin parhaaksi.

 • Sanna-Kaisa Patjas
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  52
  Sanna-Kaisa Patjas, eläkeläinen, sairaanhoitaja

  Olen 48-vuotias, sähköpyörätuolilla liikkuva, työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sairaanhoitaja. Mukanani on avustajakoirani Orvokki. Vuonna 2011 muutimme Hyvinkäälle, jolloin löysin ihanat ystävät Hyvinkään Invalidien toiminnasta. Eri toimien kautta, olen nyt vertaistukiryhmä TOIVE:en vetäjä. Olen ollut kaksi kautta Invalidiliiton valtuustossa ja siellä vaikuttanut ja kehittänyt toimintaamme omalta osaltani. Toimintarajoitteet saavat näkyä elämässä ja esteettömyys ja yhdenvertaisuus on kaikkien oikeus.

 • Viktoria Welling
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  53
  Viktoria Welling, suurtalousesimies, herastuomari

  Olen 60-vuotias monitoiminainen ja olen tehnyt vapaaehtoistyötä vanhusten, lasten ja vammaisten parissa 11-vuotiaasta asti. Myös luonnon- ja eläintensuojelu ovat lähellä sydäntäni. HIY:ssä olen toiminut aktiivisesti vapaaehtoisena yli 10 vuotta. Olen aina heikompien puolella ja pyrin saamaan muutoksia aikaan epäkohtia nähdessäni tai kun saan niistä tietää. Harrastan mm. valokuvausta, somea, uintia, lukemista, käsitöitä, musiikin kuuntelua, puutarhahommia, ja kulttuurista nauttimista.

 • Katarina Vasica
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  54
  Katarina Vasica, sihteeri

  Olen 50 vuotias nainen Lohjalta. Sydäntäni lähellä on se, että vammaisten ihmisten palvelut ovat lainmukaisia. Haluaisin edistää yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä myös Invalidiliiton liittovaltuutettuna. Toimin toimistosihteerinä ja perheeseen kuuluu aviomies, tytär ja koira. Harrastuksiani ovat matkustaminen, lukeminen ja leipominen.

 • Sami Matikainen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  55
  Sami Matikainen, opiskelija, valtiotieteiden ylioppilas

  Olen 20-vuotias opiskelija sekä järjestöaktiivi. Minulla on useamman vuoden kokemus eri järjestöistä sekä vaikuttamisesta. Toimin esimerkiksi paikallisesti Hyvinkään Invalidien hallituksessa sekä Hyvinkään seudun mielenterveysseurassa.

 • Liisa Mononen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  56
  Liisa Mononen, eläkeläinen

  Olen 70 vuotias nainen. Koko ikäni olen ollut vammainen. Olen ollut Lohjan Seudun Invalidien jäsen yli 50 vuotta, joten olen nähnyt yhdistystoimintaa jo monen vuosikymmenen  ajalta. Olen aktiivijäsen tällä hetkelläkin. Lohjan vammaisneuvostossa olen toiminut monen vuoden ajan. Olen myös esteettömyysasiamies tämän hetkisessä vammaisneuvostossa.

 • Taisto Tulander
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  57
  Taisto Tulander, eläkeläinen
 • Kristiina Karhos
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  58
  Kristiina Karhos, varatuomari

  Olen 63-vuotias vammaisaktiivi ja Helsingin Invalidien Yhdistyksen puheenjohtaja. Haluan jatkaa liittovaltuustotyötä tulevallakin kaudella ja olla kehittämässä Invalidiliitosta entistä vahvempaa vammaisten ihmisten puolestapuhujaa, yhdistystoiminnan tukijaa ja korkealaatuisen palvelutuotannon tarjoajaa. On tärkeää, että Invalidiliitto on aktiivinen tulevassa sote-uudistuksessa, jotta jokaisella hyvinvointialueilla asuvalle taataan mahdollisuus yhdenvertaisiin ja laadukkaisiin palveluihin.

 • Mika Väisänen
  Etelä-Suomen vaalipiiri
  87
  Mika Väisänen, tradenomi (YAMK)

  Olen Mika Väisänen, 52-vuotias tradenomi YAMK, Keski-Uudeltamaalta. Olen toiminut useissa luottamustehtävissä mm. Järvenpään vammaisneuvostossa. Työuran olen tehnyt toiminnanjohtajana eri yhdistyksissä. Tunnustuksena tehdystä työstä minut valittiin 2013 vuoden järvenpääläiseksi. Koen tehtäväkseni edistää jäsenistön ja liiton vuorovaikutusta kohti vammaisystävällisempää yhteiskuntaa.  Mis Invalidiliitto tarvihee oikei hyvvää miestä - täs teil on sellane. 

 • Virpi Sourunjärvi
  Itä-Suomen vaalipiiri
  20
  Virpi Sourunjärvi, omaishoitaja, yrittäjä

  Elämänmittainen kokemus vammaisten henkilöiden lähiomaisena.
  Kuopion Invalidit Ry:n hallituksen jäsen.
  Kuopion Invalidit Ry:n Edunvalvontaryhmän puheenjohtaja.
  Työkokemus vammaisten henkilöiden parissa.
  Kahden erityistä tukea tarvitsevan nuoren äiti sekä toisen heistä, monivammaisen, omaishoitaja.

 • Markku Korpinen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  21
  Markku Korpinen, eläkeläinen, johtava ohjaaja

  Olen koulutukseltani kehitysvammahoitaja, erikoistunut ohjaajaksi ja toiminut suojatyökeskuksessa invalidien ja kehitysvammaisten ohjaustyössä sekä hoitajana eri laitoksissa. Minulta löytyy kokemusta myös sosiaali- ja terveyslautakunnasta, vammaisneuvostosta ja monista muista järjestöistä, jotka ovat vammaisia lähellä. Olen Siun soten valtuuston varajäsen sekä hyvinvointilautakunnan varajäsen. Harrastan musiikkia monin eri tavoin.

 • Osku Timonen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  22
  Osku Timonen, yhteisöpedagogi (AMK), vapaaehtoistyön koordinaattori

  Hei kaikille! Asetun ehdolle toiselle nelivuotiskaudelle Invalidiliiton liittovaltuustoon. Liittovaltuusto käyttää Invalidiliiton korkeinta päätösvaltaa ja haluan olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä liiton toimintaa myös jatkossa! Ensimmäisellä kaudella toin aktiivisesti esille mm. vammaisten kuntoutuksen turvaamista, työllistymisen edistämistä ja kokemustoiminnan merkitystä päätöksenteossa sekä palveluiden kehittämisessä. Liiton toiminnassa olen ollut mukana 13 vuotta!

  Äänestä nro 22!

 • Jaana Tolvanen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  23
  Jaana Tolvanen, yo-julkishallinnon merkonomi

  Toimin kolmatta kautta Joensuun Seudun Invalidit ry:n puheenjohtajana. Osallistun aktiivisesti yhdistyksemme toimintaan ja tapaan yhdistyksemme jäseniä viikottain. Yhdistyksemme jäsenet ja vammaisuuteen liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Minulla on vankka kokemus paikallisyhdistyksessä toimimisesta. Olen valmis laajentamaan vaikuttamismahdollisuuksiani ja liittovaltuusto on oiva paikka siihen. Haluan parantaa tiedonkulkua Iiittovaltuustosta jäsenillemme. 

 • Pentti Hirvonen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  24
  Pentti Hirvonen, sähkölaitosasentaja
 • Juha Koivunen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  25
  Juha Koivunen, kiinteistötyöntekijä

  Mikkelin Seudun Invalidit ry puheenjohtaja.

 • kuvituskuva.
  Itä-Suomen vaalipiiri
  26
  Heikki Forssell, hovimestari, eläkeläinen
 • Hannu Ilonen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  27
  Hannu Ilonen, merkonomi

  Olen nykyisen valtuuston 1. varapuheenjohtaja. Kuljen pyörätuolilla. Olen naimisissa. Harrastan lenkkeilyä, sulkapalloa, keilausta ja tietokirjallisuutta. Ammattini on kirjanpitäjä ja tilin- ja toiminnantarkastaja. Intohimoni on esteettömyydessä, saavutettavuudessa ja tasa-arvossa. Toimin yhdistykseni varapj:na, Varkauden vammaisneuvostossa ja Invalidiliiton alueemme vaikuttajaryhmässä. Puhun myös englantia ja auttavaa ruotsia. Toivottavasti tapaamme tulevassa valtuustossa!

 • Jenni Nissinen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  28
  Jenni Nissinen, sosionomi-opiskelija (AMK)

  Olen Jenni Nissinen, 24-vuotias Iisalmelainen nuori nainen. Opiskelen sosionomiksi ja haluan toimia ihmisten hyvinvoinnin ja tasavertaisuuden hyväksi. Näen tärkeänä edistää jokaisen omia toiminnan ja vaikuttamisen mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Minulla on paljon kokemusta esteettömyydestä ja sen merkityksestä. 
  Haluan toimia erityisesti nuorten asioiden puolesta puhujana ja nuorten tarpeet huomioiden. Minulle tärkeää on vahvistaa nuorten osallistumista ja kuulluksi tulemista.
   

 • Leena Korhonen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  29
  Leena Korhonen, toiminnanjohtaja, eläkkeellä

  Olen valmis jatkamaan Invalidiliiton valtuustossa. Koen erityisen tärkeänä, että jokaisella on oikeus saavutettaviin ja yhdenvertaisiin palveluihin ja että tarvittavat palvelut ovat yksilöllisiä, lähellä ja saavutettavissa. Valtuutettuna minulla on suora yhteys tuoda osaamista kunnan päätöksentekoon ja päinvastoin.

 • Timo Petäjämäki
  Itä-Suomen vaalipiiri
  30
  Timo Petäjämäki, yrittäjä, eläkkeellä

  Vammaisten vuoden1981otin tosissaan ja ryhdyin vammaiseksi. Rajoitteisten henkilöiden hyvinvointia olen parantanut lähes 40 vuotta Inva- ja muiden yhdistysten hallitusten kautta. Asun Mikkelissä ja minulla on kaksi aikuista lasta. 
  Jäsenyydet: 1. Mikkelin Seudun Invalidit ry:n hallitus, 2. Vammaisneuvosto, 3. Kaupunkiympäristölautakunta 4. Esteryn hallitus, taloudenhoitaja, 5. ES Allergia, Iho ja Astma varapj. ja liittohallituksen varajäsen, 6. Akson ry hallitus, taloudenhoitaja 7. Hengitys ry

 • Teuvo Toppinen
  Itä-Suomen vaalipiiri
  31
  Teuvo Toppinen, amk. insinööri, eläkeläinen

  Valitkaa Itä-Suomen edustaja liittovaltuustoon. Olen osaava, tarmokas ja kokemuksellinen Ylä-Savon palvelujen kehittämisen puolestapuhuja. Työkokemus: ammatillinen opetus YSAO, vakuutusyhtiön vahinkotarkastaja, Ylä-Savoa rakentamassa, rakennustekniset palvelut, Iisalmen invalidit ry hallituksen jäsen. Asun maalla ja minulla on vaimo ja neljä lasta. Olen viittomakielinen. Harrastan nikkarointia, metsästystä, lenkkeilyä.
   

 • Jari Peltola
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  80
  Jari Peltola, lähettäjä, eläkeläinen
 • Keijo Kaskiaho
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  81
  Keijo Kaskiaho, sosiaalineuvos

  Olen tällä hetkellä Kouvolan Seudun Invalidien puheenjohtaja. Liittovaltuustossa olen ollut usemamman kauden ja viimeiset neljä vuotta Invalidiliiton Vaikuttamisen tuki- työryhmän puheenjohtaja. Vammaisasiat ovat minulle todella tuttuja. Toimin viisi vuotta STM/THL:n työryhmässä, joka laati nettiin Vammaispalvelujen käsikirjan, joka on virkamiesten apuvälineenä päättäessä vammaisten asioita. Tulen seuraamaan miten YK:n vammaisospimusta tullaan noudattamaan kaikissa vammaisia koskevissa asioissa.

 • Päivi Mielikäinen
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  82
  Päivi Mielikäinen, vastaanottosihteeri

  Vammaisasiat ja vaikuttaminen ovat kuuluneet arkeeni koko elämäni ajan. Työskentelin 18 vuotta järjestösihteerinä Etelä-Saimaan Invalidit ry:ssä. Etelä-Saimaan CP-yhdistyksen toiminnassa olen toiminut vuosikymmeniä. Yhdistyksissä, alueella ja Invaliliittossa mielestäni tärkeintä on yhdessä vaikuttaminen jäsenistöä kuunnellen. Haluan olla vaikuttamassa Invalidiliitossa siihen, että tulevaisuudessa me kaikki olemme yhdenvertaisia ja voimme elää saavutettavassa ja esteettömässa Suomessa. Yhdessä.

 • Ritva Korhonen
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  83
  Ritva Korhonen, eläkeläinen

  Olen ollut Lahden Seudun Invalidien jäsen lähes 30 vuotta ja kuulun sen hallitukseen. Lahden kaupungin vammaisneuvostossa neljäs nelivuotiskausi alkoi juuri. Myös Lahden järjestökeskuksen hallitukseen olen kuulunut pitkään. Olen Lahden Talojen asukashallituksen jäsen ja toimin myös joissakin muissa yhdistyksissä aktiivisesti. Toivon että työni jatkuu myös Invalidiliiton valtuustossa.

 • Anne Pitkäpaasi
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  84
  Anne Pitkäpaasi, eläkkeellä, työnohjaaja

  Olen 64-vuotias nainen ja työskennellyt 32 vuotta edunvalvontatyössä. Siksi suostuin ehdokkaaksi ja haluan olla vaikuttamassa meitä jokaista koskettaviin asioihin. Myös yhdistysten yhteistyö ja toiminta kiinnostaa minua. Tiedän, että aktiivit ikääntyvät ja uusia niin nuoria kuin muutoinkin innokkaita ihmisiä tarvitaan mukaan. Yhteistyö yhdistysten kanssa on välttämätöntä. Vammaisten asiat, soteuudistus mukaan lukien, ovat tärkeitä. Niihin voimme vaikuttaa verkostoitumalla eri toimijoiden kanssa.

 • Sami Tervo
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  85
  Sami Tervo, tietohallintosuunnittelija

  Minulla on halu auttaa ihmisiä löytämään mahdollisuuksia osallistua ja elää tasa-arvoista elämää.  Tahdon oman kokemukseni kautta opastaa ihmisiä itse löytämään ja ymmärtämään mitä oikeuksia, mahdollisuuksia ja apuvälineitä yhteiskunnalla on tarjottavana heille. Minulle on työni kautta maakuntaliiton palveluksessa muodostunut laajat ja monialaiset verkostot ympäri Suomen.

  Haluan liittovaaliehdokkuuteni kautta tuoda osaamiseni ja verkostoni juuri sinun avuksesi.

 • Pirkko Vaittinen
  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  86
  Pirkko Vaittinen, eläkeläinen

  Olen Pirkko Vaittinen, 72-vuotias eläkeläinen Lahdesta. Vuoden 2021 alusta alkaen olen ollut LSI:n puheenjohtaja. Vammaisneuvostossa olen ollut useita vuosia ja nyt Kumppanuuspöydässä varajäsenenä.
  Neuvontaa teen ja sitä kyllä riittää erinäisten palveluiden anomisessa ja hylkypäätöksistä valittaessa.
  Liittovaltuusto on hyvä foorumi saada yhdistyksille tukea ja ohjeita. Mielelläni jatkan liittovaltuustossa, jos saan teiltä siihen mandaatin. Äänestämään sankoin joukoin. Kiitän luottamuksesta tähän asti.

 • Aino Yli-Hakuni
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  13
  Aino Yli-Hakuni, kirjanpitäjä, eläkeläinen

  Toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Pidän tärkeänä esteettömyyden toteutumista, vammaisten kuljetuspalvelun kehittämistä samalle tasolle, kuin vammattomien taksipalvelut. Vammaisneuvoston ja vaikuttamisverkoston kautta olen mukana kannanotoissa, jotka koskevat lainmukaisten oikeuksien toteutumista. Kuulun myös Invalidiliitto ry:n hallitukseen. Työssä sekä Invalidiliitossa, että omassa yhdistyksessä tunnen katsovani yhteiskuntaa laaja-alaisemmin. Kunnioitan elämän monimuotoisuutta.

 • Esa Leppävuori
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  14
  Esa Leppävuori, eläkeläinen

  Nimeni on Esa Leppävuori, ikäni 75 v. ja olen Suomenselän Invalidien jäsen. Olen yhdistyksen varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja. Asun yhdistyksemme omistamassa rivitalossa ja hoidan taloyhtiön asioita eri toimioiden välillä. Yhdistystoiminnassa olen mukana SPR:n ystäväpalvelussa ja Etelä-Pohjanmaan Ilcossa. Olen mukana mieskuorossa ja vanhusneuvostossa. Työelämäni olen tehnyt pääosin Jyväskylässä Kankaan Paperitehtaan kunnossapidossa työnjohtajana ja erikoistehtävissä.

 • Sari Riskumäki
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  15
  Sari Riskumäki, omaishoitaja

  Olen omaishoitaja kehitysvammaiselle, monivammaiselle pitkäaikaissairaalle pojalleni. Pidän huolta myös äidistäni, jolla on Alzheimer ja verisuoniperäinen muistisairaus. Olen ollut kuntapolitiikassa mukana vuosia sekä eri järjestöissä ja vammaisneuvostoissa vaikuttajana. Sydämen asia minulle on, että jokaisella ihmisellä on oikeus elää itsensä näköistä elämää ja mahdollisuus osallistua kuntansa palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen. Yhdessä tehden vaikuttaen.

 • Kari Järvi
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  16
  Kari Järvi, eläkeläinen
 • Sakari Valkama
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  17
  Sakari Valkama, eläkeläinen
 • Merja Huhtamäki
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  18
  Merja Huhtamäki, keittäjä

  Olen Merja Huhtamäki Seinäjoen Seudun Invalidit ry:stä. Olen toiminut Seinäjoen Seudun Invalidit ry:n puheenjohtajana useita vuosia ja Invalidiliiton liittovaltuuston jäsenenä viimeiset neljä vuotta. Ammatiltani olen keittäjä. Luottamustehtävän kautta olen saanut olla vaikuttamassa tärkeisiin asioihin. Haluan olla omalta osaltani vaikuttamassa siihen, että liittovaltuusto on ajan muutoksessa mukana. Minulle on tärkeää, että meillä jokaisella on oikeus ja mahdollisuus elää yhdenvertaista elämää.

 • Esa Myllyniemi
  Länsi-Suomen vaalipiiri
  19
  Esa Myllyniemi, eläkeläinen
 • Esko Koivuranta, Asentaja-koneistaja
  Lapin vaalipiiri
  32
  Esko Koivuranta
 • Raimo Toratti
  Lapin vaalipiiri
  33
  Raimo Toratti, radio/tv-mekaanikko

  "Lapin Invalidien luottomies" otsikoi Pohjolan Sanomat taannoin toimiani. Aktiiviurani yhdistyksessä alkoi sihteerinä 15 vuotta sitten ja jatkui vuoden tauon jälkeen pj:na tähän asti. Olen toiminut Tornion vammaisneuvoston pj:na sen perustamisvuodesta -84 asti ja Lapin läänin vammaistyöryhmässä sen toiminnan ajan 2000-2015. Huomionosoitukset: Vuoden Torniolainen -96, Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi 6.12.2003, Lapin vuoden 2010 kellokas ja Lapin sosiaali- ja terveysturvan kultainen ansioplakaati.

 • Minna Muukkonen
  Lapin vaalipiiri
  34
  Minna Muukkonen, merkonomi

  Olen 53- vuotias rovaniemeläinen nainen, koulutukseltani merkonomi. Perheeseeni kuuluu aviomies sekä hänen kaksi aikuista tytärtään. Olen ollut pitkään vahvasti mukana järjestötoiminnassa. Tällä hetkellä toimin mm. Rovaniemen Invalidit ry:n puheenjohtajana sekä vammaisneuvoston puheenjohtajana. Minulle on tärkeää, että myös lappilaisten ääni saadaan kuuluviin Invalidiliiton vaikuttamistyössä. Siksi olen valmis sitoutumaan valtuustotyöskentelyyn ja ottamaan rohkeasti kantaa asioihin.

 • Krista Ananin
  Lapin vaalipiiri
  35
  Krista Ananin, lähihoitaja, matkatoimistovirkailija

  Vaikuttaminen on noussut tärkeimmäksi asiaksi elämässäni sen jälkeen, kun sairastuin vakavasti ja jouduin palveluiden ja apuvälineiden kanssa elämään. Olen monessa järjestötoiminassa mukana, jopa Hengitysliitton liittohallituksessa istunut ja sitä myöten kiinnostuin myös Invalidiliiton liittovaltuustotyöskentelystä. Olen käynyt Invalidiliiton kokemustoimija koulutuksen ja Hetaliiton vertaistukijakoulutuksen juuri vaikuttamisen mahdollisuuksien tueksi. Toivoisin todella saavani sinun äänesi.

 • Sirpa Kumlander
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  36
  Sirpa Kumlander, eläkeläinen

  Olen 72-vuotias, eläkkeellä oleva äidinkielen lehtori. Toimin opettajana 32 vuotta pääasiassa peruskoulussa,
  osin myös lukiossa ja ammattikoulussa. Avioliitossa olen ollut yli 50 vuotta, olen myös lasten äiti ja isoäiti.
  Olen ollut syntymästäni asti liikuntavammainen. Lapsuuteni olen viettänyt maaseudulla Lounais-Suomessa viljelijäperheessä kotieläimineen, mutta asunut Turussa vuodesta 1970. Olin aktiivinen invalidiyhdistyksessä ja liitossa jo 1980-98. Eläkkeellä palasin takaisin töihin.

 • Anniina Sillanpää
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  37
  Anniina Sillanpää, toimistosihteeri

  Keväällä tuli mittariin 50 vuotta elettyä elämää ja 27 vuotta vapaaehtoistyötä omassa paikallisyhdistyksessä. Tällä hetkellä toimin puheenjohtajana. Toiminta jäsenten parissa sekä halu tukea ja auttaa heikommassa asemassa olevia on aina ollut minulle sydämen asia. Olen ollut mukana vaikuttamistoiminnassa vammaisneuvoston kautta ja kuulun Invalidiliiton alueelliseen vaikuttajaverkostoon. Olen ihmisläheinen, järjestelmällinen ja organisaatiokykyinen. Pyrin liittovaltuustoon nyt ensimmäistä kertaa.

 • Raija Kiviniitty
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  38
  Raija Kiviniitty, toimistosihteeri, eläkkeellä

  Haluan olla aktiivisesti mukana toteuttamassa esteetöntä ja yhdenvertaista Suomea kotiseutua unohtamatta. Tavoitteen saavuttamisessa minua auttavat mm. pitkä työura Invalidiliiton palveluksessa, aktiivinen toiminta Porin alueen jäsenyhdistyksissä sekä 12 vuoden kokemus Invalidiliiton liittovaltuustotyöskentelystä.

 • Heli-Pirvi Karjalainen
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  39
  Heli-Pirvi Karjalainen, kotiutushoitaja

  Olen 56 v Kankaanpään Seudun Invalidien puheenjohtaja. Perheeseeni  kuuluu poika ja 10 v kissa. Kankaanpään Seudun  Invalidit on perustettu 1967, olin silloin 3-vuotias. Siitä lähtien olen imenyt itseeni yhdistyksen tekemiseneloa, iloa ja vertaistukea.  Muistan mm käsityöillat, myyjäiset ja arvanmyynnit. Olen ollut puheenjohtajana 15 v. Siihen aikaan on mahtunut paljon eritoten iloa, mutta myös  tämä koronakurimus. Nyt uutta verta kehiin ja äänestämään numero 39!

 • Jussi Syrjälä
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  40
  Jussi Syrjälä, filosofian maisteri, eläkeläinen

  Äänestä luotettava vastuunkantaja edelleen Invalidiliiton valtuustoon. Sinnikäs vammaisten asioiden ajaja. itse vaikeavammainen yli 20 v. Ansiot: Invalidiliiton valtuusto 12 v, josta hallituksessa 4 v., VAU:n valtuusto 4 v, VAU:n Iloliikuttaja. Raision Vammaisneuvosto 4 v., Raision Seudun Invalidien hallituksen varapj. ja liikuntavastaava. Raision Loimun aktiivipelaaja 7 v., Soveltavan liikunnan esitaistelija Raision Seuraparlamentissa. Lounais-Suomen Neuroyhdistyksen aktiivijäsen. Suomen Latu/Raision Rinkka.

 • Ari Lehtinen
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  41
  Ari Lehtinen, entinen työmies

  60 ikävuotta päivä päivälta lähestysvä aviomies. Totuuden nimessä, tuo tavoite täyttyy vasta 2024. Ulvilan Seudun invalidien puheenjohtaja ja vapaaehtoistyössä toimiva, pyöratuoleileva eläkeläinen. Paljon en toki aikaiseksi saa, mutta siellä missä kykenen toimia, yritän olla mukana. Arvomaailmani on raamatusta ja sen koko ilmoituksesta. Eloa on paljon, mutta työmiehiä on vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa. Matt 9.37-38. Siunausta, nimessä Jeesuksen.

 • Lauri Levo
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  42
  Lauri Levo, eläkeläinen

  Toimin Noormarkun Seudun Invalidien ja Porin Vammaisneuvoston puheenjohtajana. Mielestäni tärkein tehtävä on vammaisten ihmisten auttaminen tasapuolisesti koko Suomessa.   

 • Virtanen Pirjo
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  43
  Pirjo Virtanen, eläkeläinen

  Ikä 74 vuotta. 
  Salon Invalidit ry:n  puheenjohtaja v. 2015 alkaen. Yhdistyksen hallituksessa ja vapaaehtoistoimijana v. 1990.
  Salon Syty ry:n hallitus v. 2006.
  Salon Omaishoitajat ry:n hallitus v. 2010. 

  Koulutus: kotisisar / kotipalveluohjaaja.
  Työhistoria: Salon kaupungin vanhuspalvelut 1972- 2012.
  Valtakunnan tason työryhmät:
  Salon kaupungin kunnallispolitiikassa 1984- 2012.
  Jäsenistön edunvalvoja Salosta.

 • Tellervo Mansikkamäki
  Lounais-Suomen vaalipiiri
  44
  Tellervo Mansikkamäki, kassamyyjä, eläkeläinen

  Ihmisläheisyys ja asiakaspalvelu ovat olleet sydäntäni lähellä 45-vuotisen työhistoriani aikana erilaisissa tehtävissä E-liikkeen palveluksessa. Olen toiminut lukuisissa kunnan, seurakunnan ja yhdistysten luottamustehtävissä. Olen Harjavallan Seudun Invalidien jäsen ja tällä hetkellä toimin myös yhdistyksen hallituksessa. Haluan vaikuttaa Invalidiliitossa ihmisten yhdenvertaisuuteen. Olen valmis tekemään vaikeitakin päätöksiä silloin, kun ne ovat liiton ja sen jäsenistön parhaaksi.

 • Rauno Rajaniemi
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  59
  Rauno Rajaniemi, kehitysteknikko, eläkeläinen

  Olen eläkkeellä oleva kehitysteknikko, liittovaltuuston jäsen ja ehdolla Raahen Seudun Invalideista Invalidiliiton liittovaltuuston edustajaksi myös seuraavalle nelivuotiskaudelle. Olen myös aikaisemmin toiminut liittovaltuustossa useiden vuosien ajan. Kuulun myös Liittovaltuuston menettelytapavaliokuntaan.
  Raahen Seudun Invalidien jäsen 46 vuotta, josta sihteerinä, rahastonhoitajana, sekä kirjanpitäjänä yli 30 vuotta.

 • Johanna Nummela
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  60
  Johanna Nummela, eläkkeellä

  Olen 48-vuotias teini-ikäisen nuoren äiti ja aktiivinen järjestötoimija Oulusta. Sairastuin jo lapsena invalidisoivaan reumaan ja nykyään olen eläkkeellä. Työurani tein toimistossa, yrittäjänä ja perhehoitajana. Esteettömyys, osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä teemoja ja niitä haluaisin olla työlläni edistämässä. Näen liittovaltuuston paikkana vaikuttaa meille vammaisille merkityksellisiin asioihin laajemmin ja se kiinnostaisi jatkumona tekemälleni paikallistason yhdistystyölle.

 • Terttu Salmi
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  61
  Terttu Salmi, konetekninen piirtäjä, hotellivirkailija

  Toimin Pudasjärven Invalidit ry:n sihteerinä neljättä toimikautta sekä vs. varapuheenjohtajana kuluvan vuoden ajan. Järjestötöitä olen tehnyt 16-vuotiaasta saakka. Haluan toimia linkkinä fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden sekä erilaisten apua ja ohjausta antavien järjestöjen välillä. Fyysisesti vammaisen henkilön yhdenvertaiset palvelut ja niiden saatavuus, itsenäisen elämän mahdollisuus ja talouden tasapainottaminen ovat asioita, joita haluan painottaa tulevaisuudessa.

 • Jani Palola
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  62
  Jani Palola, tradenomi, eläkeläinen
 • Kaija Patronen
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  63
  Kaija Patronen, toimistosihteeri, eläkkeellä

  Minulle on tärkeää erityisryhmien monipuoliset ja tasavertaiset palvelut. Pidän tärkeänä myös rakennetun ympäristön, esim. rakennusten ja katujen, sekä liikennevälineiden esteettömyyttä ja saavutettavuutta toimintarajoitteisten näkökulmasta. Sydäntä lähellä on yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta.
  Toimin Kajaanin kaupungin vammaisneuvoston puheenjohtajana sekä eri vammaisjärjestöissä paikallistasolla, mm. Kainuun JANE:n toiminnassa.
   

 • Liisa Pitkänen
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  64
  Liisa Pitkänen, eläkeläinen

  Toimin Kuusamon Invalidit ry:n sihteerinä. Olen toiminut monenlaisissa yhdistyksissä ja niiden hallinnossa, joten yhdistystoiminta on minulla hyvin hallinnassa. Yhdistystoiminnalla on tärkeä tehtävä edistää ja parantaa edustamiensa ihmisten oloja ja asioita. Invalideissa haluan edistää ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä esteetöntä ympäristöä. Mielestäni invalideilla on yhdenvertainen oikeus työhön ja ansiotuloon, joten pitää entistä enemmän tukea jäljellä olevaa toimintakykyä.

 • Lauri Louhivirta
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  65
  Lauri Louhivirta, diplomi-insinööri

  Olen 55- vuotias eläkeläisdiplomi-insinööri Oulusta. Vammauduin 33 vuotta sitten ja liikun pyörätuolilla. Työskentelen omassa yrityksessä sekä vertaiskuntouttajana OYSin selkäydinvammakeskuksessa. Toimin myös vertaistukijana sekä esteettömyyskartoittajana. Tavoitteeni on edistää kansalaisten ja yritysten tasapuolista kohtelua sekä vammaisten osallisuutta ja asemaa yhteiskunnassa. Olen mukana eri järjestöissä, urheiluseuroissa ja politiikassa.
   

 • Tuija Huusko
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  66
  Tuija Huusko, asiakaspalvelusihteeri, eläkkeellä

  Olen Kuhmossa asuva eläkkeellä oleva asiakaspalvelusihteeri. Toimin Kuhmon Invalidien puheenjohtajana ja olen 1. kauden edustaja liittovaltuustossa. Harrastan käsitöitä, lukemista, yhdistystoimintaa mm. Martoissa sekä maalla mökillä puuhastelua. Perheeseeni kuuluu Joensuussa asuva poikani, miniäni ja mummulle niin rakas Adil, 6 kk.

 • Arja Qvist
  Oulu-Kainuun vaalipiiri
  67
  Arja Qvist, eläkeläinen

  Olen 60-vuotias yhdistysaktiivi. Työskentelin hallintopäällikkönä, josta jäin omaehtoiselle eläkkeelle. Perheeseeni kuuluu kaksi aikuista lasta. Toimin Haapajärven Invalidit ry:n sihteerinä ensimmäistä vuotta. Hallituksen jäsen olen ollut vuodesta 2019 asti. Liittovaltuuston toiminnasta sain kokemusta ollessani Hengitysliiton valtuustossa. Mottoni on: Mitä en tiedä, otan siitä selvää. Harrastajateatteri ReTéseen kuulumisen lisäksi teen sukututkimusta, luen ja harrastan karaokea.

 • Sini Pasanen
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  2
  Sini Pasanen, lähihoitaja, eläkkeellä

  Olen 28-vuotias eläkkeellä oleva lähihoitaja. Elämäni muuttui kerta heitolla 19-vuotiaana, kun heräsin yhtenä aamuna niin etteivät jalat ja kädet liikkuneet kunnolla. Siitä alkoi uudenlainen elämä pyörätuolia käyttäen. Tällä hetkellä olen mukana Jyväskylän Seudun Invalidien hallituksessa sekä toimin Selkäydinvammaiset Akson ry:n vertaisohjaajana Jyväskylän alueella. Nuoresta iästä huolimatta halu vaikuttamiseen on vain kasvanut vuosi vuodelta ja haluan omalta osaltani tuoda nuorta näkökulmaa esille.

 • Timo Tukia
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  3
  Timo Tukia, maanviljelijä

  Olen ehdolla toiselle kaudelle liittovaltuustoon. Yhtenä vahvuutenani pidän laajaa poliittista verkostoa, jonka olen saannut toimiessani kaksi kautta Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Uskoisin, että joitakin muitakin vahvuuksia minulta löytyy hoitamaan tätä erittäin tärkeää tehtävää liittovaltuustossa.

 • Kari Vuorenmaa
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  4
  Kari Vuorenmaa, RTV-teknikko

  Olen Kari Vuorenmaa 64, Tampereen Atalassa asusteleva sinkku. Ammattikoulutukseltani olen radio- ja TV-teknikko. Tampereen Seudun Invalidit ry:n jäsen olen ollut vuodesta 1970. Hallituksessa yli kolmekymmentä vuotta, joista viimeiset vuodet (4) hallituksen pj. Liittovaltuustokausi 2017–2021 on ensimmäinen (Liittohal. jäsen 18.6.2021). Koen, että elämän mittainen tietämykseni esteettömyys- ja yhdenvertaisuus asioissa on hyödyksi tärkeän vaikuttajan Invalidiliiton asioiden eteenpäin viemisessä.

 • Joe Rajala
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  5
  Joe Rajala, linja-autonkuljettaja

  Tervehdys hyvät  Invalidiliiton jäsenet. Olen 63 vuotias sastamalalainen. Olen asettunut toiselle kaudelle ehdokkaaksi liiton vaaleihin. Kuluneen kauden olen toiminut mm. alueemme valtuutettujen koollekutsujana, sekä liiton valtuuston toisena varapuheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta. Toimin yhdistykseni taloudenhoitajana sekä jäsenvastaavana. Oman yhdistyksen lisäksi olen Vammalan Invalidit ry:n ehdokkaana.

  Käytä äänioikeutesi ja äänestä Sisä-Suomen alueen vaalipiirissä numeroa 5. KIITOS!
   

 • Tiina Talso
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  6
  Tiina Talso, merkonomi, eläkeläinen

  Olen 50-vuotias iloinen yhdistysaktiivi Äänekoskelta. Asun Suolahden taajamassa ja osallistun kaupungissani järjestötyöhön monissa vertaistuen yhdistyksissä. Kuulun Diabetesliittoon, Mielenterveysseura Ilonaan, Suolahden Työttömien yhdistykseen, vammaisneuvostoon, SRK:n vapaaehtoistyöhön ja Invalidiliittoon. Minusta Invalidiliiton liittovaltuusto saa asiantuntevan valtuutetun.

 • kuvituskuva.
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  7
  Jaakkko Korhonen, eläkeläinen, keittiömestari
 • Emilia Mäkiranta
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  8
  Emilia Mäkiranta, matkailuvirkailija

  Olen Emilia Mäkiranta 32, matkailuvirkailija, esteettömyyden kokemusasiantuntija, kouluttaja Tampereelta.  Haen liittovaltuustoon, sillä koen tärkeäksi nuorten aseman vahvistamisen vaikuttamistyön jatkuvuuden kannalta. Nuorten ääni, myönteinen asennemuutos, itsenäistä elämää tukevien palveluiden kehittäminen ja turvaaminen sekä esteettömyyden kokonaisvaltainen ymmärtäminen ovat kantavia teemoja, joihin haluan päästä vaikuttamaan.

 • Aila Seppälä
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  9
  Aila Seppälä, eläkeläinen, piirtäjä

  Olen 66-v naimisissa oleva tyttärenpojan mummu. Yhdistyksen hallituksessa olen ollut 11 v, joista nyt kolmatta vuotta varapj. Vlk:n vammaisneuvostossa olen ollut 8 vuotta, 4 vuotta pj:na ja jatkan pj:na edelleen seuraavankin kauden.
  Invalidiliiton Sisä-Suomen vaikuttajissa olen ollut jo useamman vuoden. Toimin kuntavastaavana Valkeakoskella Pieni ele-keräyksissä. Kuulun myös TAYS Valkeakosken asiakasraatiin. Vapaa-aikani kuluu vapaaehtoistyössä, neuloen, ommellen ja kirjoja lukien.

 • Hannu Salonpää
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  10
  Hannu Salonpää, toimittaja
 • Satu-Maria Virtanen
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  11
  Satu-Maria Virtanen, tutkimussihteeri

  Olen 54-vuotias yhdistyksemme hallituksen puheenjohtaja. Liittovaltuustossa olen toiminut yhden kauden ja pidän valtuustoa tärkeänä vaikuttamisen kanavana. Olen eläkkeellä, mutta toimin aktiivisesti vapaaehtoistyössä yhdistyksessämme. Lisäksi olen Jyväskylän vammaisneuvoston puheenjohtaja, jonka myötä olen onnistunut luomaan aika kattavan yhteistyöverkoston itselleni eri alojen asiantuntijoista.

 • Ville Rautiainen
  Sisä-Suomen vaalipiiri
  12
  Ville Rautiainen, filosofian maisteri

  Olen aktiivinen ja innokas järjestövaikuttaja Saarijärveltä. Kolmannen polven invalidiliittolainen ja ensimmäistä kertaa ehdolla näissä vaaleissa. Omaan vahvat juuret järjestövaikuttamiseen ja kokemusta eri järjestöistä minulla on vuosikymmen verran. Iältäni olen 29-vuotias. Minulle tärkeää on koulututukseni vuoksi viestintä ja vuorovaikutus. Itseäni kiinnostaa kehittää Invalidiliittoa entistä näkyvämmäksi toimijaksi ja paikallisella tasolla näkyvyys ja jäsenhankinta ovat minulle tärkeitä.

 • Arja Ahtaanluoma
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  68
  Arja Ahtaanluoma, eläkeläinen

  Olen 45-vuotias entinen yrittäjä. Vammauduttuani neljä vuotta sitten hoitovirheen seurauksena (neliraaja-amputaatio), olen joutunut enemmän tai vähemmän taistelemaan oikeuksieni puolesta. Niskakarvani saa pystyyn epäoikeudenmukaisuus ja epätasa-arvoisuus. Olen kouluttautunut vertaistukihenkilöksi, sillä haluan antaa takaisin edes osan siitä hyvästä, jota olen itse vertaisiltani saanut. Jos en tiedä tarpeeksi, en epäröi ottaa asioista selvää –  Mottoni onkin:  ”Tääkin olis ite pitäny suunnitella."

 • Anna-Stina Linden
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  69
  Anna-Stina Linden, lentovirkailija, eläkkeellä

  Olen motivoitunut ja yhden nelivuotiskauden jälkeen kokenut. Valtuustokauden 2018–2021 edustajana olin läsnä jokaisessa kokouksessa. Esittelin ponnet, aloitteet. Haluan olla valtuustossa vaikuttamassa ja olen valmis tekemään työtä sen eteen. Digipalveluiden saavutettavuus on pääteemani. Digipalvelut jokaiselle tarkoittaa sitä, että ne laitteineen on suunniteltu ihmistä varten, ihmisen näkökulmasta eikä järjestelmää varten. Minulla on unelma onnellisesta digitulevaisuudesta. Äänesi on tärkeä.

 • Ellen Nirhamo
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  70
  Ellen Nirhamo, opiskelija

  Olen 23-vuotias suomenruotsalainen helsinkiläinen. Opiskelen kansainvälistä oikeutta Åbo Akademissa ja kauppaoikeutta Hankenissa. Olen toiminut Lyhytkasvuiset - Kortväxta ry:ssä vapaaehtoisena 15-vuotiaasta lähtien ja nykyään toimin yhdistyksen hallituksessa tiedotus- ja viestintävastaavana. Minulla on rustohiushypoplasia (RHH) joka kuuluu harvinaissairauksiin. RHH aiheuttaa mm. lyhytkasvuisuutta ja immuunipuutos ongelmia. Minulle on myös tehty kantasolusiirto vuonna 2018.

 • Maija Aatelo
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  71
  Maija Aatelo, diplomi-insinööri, esteettömyyskartoittaja

  Entinen myyntinainen Porvoosta. Eläkkeellä harrastan yrittäjyyttä, ruoanlaittoa, historiaa, sanapelejä, kodinsisustusta ja puutarhanhoitoa. Jo 45 v yhdistystoimintaa, vammaisvaikuttamista 15 v. Asun kahden kissan kanssa. Elämääni kuuluu myös etämies ja monta orkideaa.

 • Jaana Tiiri
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  72
  Jaana Tiiri, AMC ry puheenjohtaja, projektisuunnittelija

  Olen ehdolla liittovaltuustoon siksi, että haluan Invalidiliiton pystyvän tulevaisuudessa valvomaan yhä laajemmin oikeuksiemme toteutumista ja tavoittamaan myös ne kohderyhmästämme, jotka aiemmin ovat olleet marginaalissa. Työskentelen vammaisten tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämiseksi VEERA-hankkeessa ja minulla on vankka järjestökokemus lasten ja nuorten osallisuuden parissa. Toimin AMC ry:n pj:na, joten harvinaisten aseman parantaminen esim. terveydenhuollossa on intohimoni.

 • Anni Täckman
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  73
  Anni Täckman, projektipäällikkö, Invalidiliiton hallituksen jäsen

  Toimin VEERA-hankkeen projektipäällikkönä (BBA) ja Aksonin järjestöpäällikkönä (toimivapaa). Olen vaikuttamis- ja järjestötoiminnan ammattilainen, vahva tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja läpinäkyvyyden kannattaja sekä vammaisoikeuksien puolustaja. Erityisosaamistani on yhteiskunnallinen vaikuttaminen, VALAS ja SOTE, järjestötoiminnan ja palveluiden kehittäminen sekä edunvalvonta. Sydämeni sykkii selkäydinvammalle (itselläni vuodesta -99), meidän hoidolle, kuntoutukselle ja oikeuksille.

 • Elina Nykyri
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  74
  Elina Nykyri, FM, varavaltuutettu (Vantaa)

  Olen 44-vuotias vammaisaktivisti ja tilastotieteilijä, FM. Elän köyhän, pitkäaikaissairaan, eläkeläisen ja vammaisen arkea. Aloitin 16-vuotiaana toiminnan harvinaisyhdistyksissä. Kuulun mm. Turner ry:hyn ja Rusetti ry:hyn. Toimin Heta-liiton eli henkilökohtaisten avustajien työnantajien liiton, valtuustossa sekä Vantaalla varavaltuutettuna ja kaupunkikulttuurilautakunnan jäsenenä. Rakentakaamme yhdenvertainen, tasa-arvoinen, saavutettava ja esteetön maa, jossa kaikkien ihmisoikeudet toteutuvat.

 • Karita Karttunen
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  75
  Karita Karttunen, opiskelija

  Olen Vantaalla asuva 22-vuotias sosionomi (AMK) – diakoniatyön opiskelija. Olen osallistunut Lyhytkasvuiset – Kortväxta ry:n toimintaan koko ikäni ja ollut yhdistyksen toimijana nuoruudestani asti. Nykyisin ja muutaman vuoden ajan olen toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Lyhytkasvuisuutta aiheuttava diagnoosini ja harvinaissairauteni on spodyloepimetafyseaalinen dysplasia. Toimin mielelläni harvinaissairaiden äänenä.

 • Jan Johansson
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  76
  Jan Johansson, valtiotieteiden tohtori, sosiaalipäällikkö

  Olen Jan Johansson 61 -vuotias valtiotieteiden tohtori. Työskentelen Asevelvollisena vammautuneiden tuki ry:ssä sosiaalipäällikön tehtävissä. Toimenkuvaani kuuluu muun muassa asevelvollisena vammautuneiden ja heidän lähestensä vertaistuki ja neuvonta liittyen toimeentuloon, hoitoon ja kuntoutukseen sekä edunvalvonta. 

  Olen ehdokkaana Invalidiliiton liittovaaleissa numerolla 76. Äänestä teorian ja ennen kaikkea käytännön osaaja Invalidiliiton liittovaltuustoon.

 • Kauko Väisänen
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  77
  Kauko Väisänen, yo-merkonomi, eläkeläinen

  Olen 67-vuotias aktiivinen järjestötoimija Mikkelistä. Akson ry:n puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2019 lähtien. Harrastuksiini kuuluu muun muassa liikunta, eri kulttuuritoiminnat ja kesäisin veneily Puulaveden ulapoilla. Luonteeltani olen avoin, rehellinen ja yhteistyökykyinen henkilö, joka on motivoitunut kehittämään vammaisten asioita yhteiskunnassamme. Liittovaltuustoon olen kuulunut usean vuoden ajan ja haluan jatkossakin olla mukana vaikuttamassa vammaisten ihmisten edunvalvotaan.

 • Jenna Kärpänen
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  78
  Jenna Kärpänen, tradenomi

  Olen 29-vuotias harvinaissairas nainen Hyvinkäältä. Olen ehdolla Invalidiliiton liittovaltuustoon, sillä haluan olla mukana rakentamassa yhdenvertaista ja esteetöntä Suomea meille kaikille. Kuluvalla valtuustokaudella olen ollut Invalidiliiton liittohallituksen jäsen ja tuonut esiin nuorten ja harvinaisten näkökulmia asioihin. Koen, että minulla on vielä paljon annettavaa tällä saralla.

 • Martti Riekkinen
  Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiri
  79
  Martti Riekkinen, eläkeläinen

  Olen Martti Riekkinen Kuopiosta. Olen täyttänyt 75 vuotta, siis täysi-ikäinen. Minulla on vaimoni kanssa 10 lasta ja heillä 18 lastenlasta. Nuorin poikani on sairastanut yli 20 vuotta aikaisemmin tuntematonta sairautta, diagnoosi ME/CFS saatiin vasta vuonna 2017. Pidän tämän sairauden tietoisuuden lisäämistä ensiarvoisen tärkeänä. Yritän myös osaltani vaikuttaa ennakkoluulottomasti mahdollisiin hoitoihin. Auttamalla lastani voin auttaa myös muita samassa tilassa olevia.