Puuhakirjojen kansikuvat 2023 lapsia ja avustajakoira
Liputa yhdenvertaisuudelle ja auta asennekasvatuksessa! Osta Invalidiliiton uusi puuhakirja ja auta meitä asennekasvatuksessa, kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisemisessä.

"Puuhajengin matkassa" -puuhakirja edistää yhdenvertaisuutta käytännön tasolla. Kirjaa käytetään tukena esi- ja alakouluikäisten lasten opetuksessa, osana kiusaamisen vastaista työtä. Osallistavien tehtävien kautta lapsi oppii ymmärtämään erilaisuutta, välttämään ennakkoluuloja ja näkemään se kaikista arvokkain asia – IHMINEN vamman takana.

Kiusaaminen lisää vammaisten lasten syrjäytymisriskiä

Tutkimuksen mukaan lähes puolet liikuntarajoitteisista lapsista ja nuorista on kokenut kiusaamista. He kokevat huomattavasti useammin myös varkauksia, uhkailua ja fyysistä väkivaltaa kuin muut nuoret keskimäärin. Ylimääräisten haasteiden keskellä myös heidän riskinsä syrjäytyä on moninkertainen.

Vammaan kohdistuva kiusaaminen aiheuttaa turhia negatiivisia tunteita; häpeää ja toivottomuutta. Lapsi voi esimerkiksi jättäytyä harrastuksista pois tai jättää käyttämättä tarvitsemaansa apuvälinettä, koska pelkää sen kiinnittävän kiusaajien huomion. Kiusaaminen voi olla päivittäistä tuijottamista, nimittelyä, eristämistä tai fyysistä vahingoittamista. Vanhemmat saattavat myös estää lapsiaan leikkimästä erityislasten kanssa. 

Avustajakoira Atlas ja Puuhajengi yhdenvertaisuutta edistämässä

"Puuhajengin matkassa" on esi- ja alakouluikäisille suunnattu puuhakirja, joka on tehty yhteistyössä Invalidiliiton asiantuntijoiden kanssa ehkäisemään kiusaamista ja syrjintää sekä tukemaan erilaisuuden ymmärtämistä.

Puuhakirjassa Elias liikkuu pyörätuolissa, kun taas Ronjalla on jalkaproteesi. Erilaisten apuvälineiden näkyminen kirjan sivuilla on palautteiden mukaan hyvä ja havainnollinen tapa ottaa erilaisuus osaksi arkisia keskusteluita lapsen kanssa. Ja kun lapsi ratkaisee esteettömyyteen liittyviä puuhatehtäviä, hän kenties oppii arvioimaan myös omaa ympäristöään uudella tavalla.

”Lapset rakastaa puuhakirjoja! Niissä on kivat, lapsille mieluiset tehtävät. Kirjan tehtävien ja hahmojen avulla on ollut helppo lähestyä aihetta, miten erilaisia kaikki ovat. Olemme pohtineet esimerkiksi, miten joku tarvitsee apua toisella tavalla kuin toinen, mutta miten kaikki meistä tarvitsevat kuitenkin apua jossain. Erilaisuus on rikkaus, mikä tekee meistä ihmisistä mielenkiintoisia”.

Tea Kosomaa, varhaiskasvatuksen montessoriopettaja, Montessoripäiväkoti Montsa, Vantaa

Kirjan tuotolla järjestetään mm. vertaistukitoimintaa perheille, joiden lapsilla on harvinainen vamma tai sairaus. Vertaistapaamisissa lapset ja heidän vanhempansa voivat jakaa kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa ja saavat käytännön vinkkien lisäksi uskoa siihen, että elämä kantaa.

Edistä yhdenvertaisuutta ja auta asennekasvatuksessa

Osta Invalidiliiton puuhakirja omalle läheiselle tai usempi vaikka paikkakuntasi päiväkotiin:

  • 50 eur yksi kirja (alv. 0 %)
  • 286 eur 10 puuhakirjaa esimerkiksi pienelle esikouluryhmälle (alv. 0 %)
  • 550 eur 25 puuhakirjaa esimerkiksi koululuokalle (alv. 0 %)

Hinnat sisältävät toimituksen haluamaasi osoitteeseen kotimaassa. Hintoihin lisätään alv. 10 %. Halutessasi toimitamme kirjat suoraan valitsemaasi päiväkotiin tai kouluun oman tervehdyksen kera, joko nimelläsi varustettuna tai anonyymisti.

Invalidiliiton puuhakirjojen 2023 kansikuvat

Tiedot

  • Puuhajengin matkassa / Invalidiliitto ry 2022
  • Kielet: saatavilla suomeksi ja ruotsiksi
  • Sivumäärä: 32 sivua + erillinen aukeaman kokoinen tarra-arkki
  • Kuvitus: Lasse Katainen

Tilaukset ja tiedustelut

 

Katso edellisen puuhakirjamme video!

Jaa sosiaalisessa mediassa