Sivulla on auton pysäköimiseen liittyviä videoita. Jokaisen videon jälkeen on kuvausteksti näkövammaisia varten.

Pysäköinti kadunvarren "esteettömälle" autopaikalle (1:53)


Kuvailu: Pysäköinti kadunvarren "esteettömälle" autopaikalle
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Pysäköinti kadunvarren ”esteettömälle” autopaikalle. Nainen pysäköi autonsa kadunvarren autopaikalle, joka on merkitty pyörätuoli-symbolilla. Nainen avaa auton oven ja nostaa viereiseltä istuimelta pyörätuolin rungon ulos. Autopaikka on kapea, ja pyörätuoli on osittain autopaikan valkoisen reunaviivan päällä. Katu on vilkasliikenteinen, ohitse ajaa paljon henkilöautoja ja busseja. Nainen kiinnittää renkaat pyörätuolin runkoon ja siirtyy istumaan pyörätuoliin. Hän joutuu kelaamaan vähän matkaa ajoradan puolella ennen kuin pääsee jalkakäytävälle.  Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille. 

Pyörätuolin tarvitsema tila auton takana (1:45)


Kuvailu: Pyörätuolin tarvitsema tila auton takana
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Pyörätuolin tarvitsema tila auton takana. Nainen pysäköi autonsa kadunvarressa olevalle pysäköintipaikalle. Hän kävelee kyynärsauvoja apuna käyttäen auton taakse, ottaa tavaratilasta pyörätuolin ja lähtee kelaamaan kadulle. Seuraavaksi näkyy, kuinka mies ajaa paikalle ja pysäköi autonsa aivan naisen auton perään. Palatessaan takaisin nainen huomaa toisen auton olevan liian lähellä. Nainen levittelee käsiään harmistuneena. Seuraavaksi videolla näkyy kuvitteellinen tilanne, jossa nainen ottaa laukustaan energiajuomatölkin, juo siitä ja nousee ylös työntämään toista autoa kauemmaksi. Tämän jälkeen videolla näkyy kuvitteellinen energiajuomamainos: Tölkki, jonka kyljessä lukee Helppo liikkua, www.helppoliikkua.fi sekä tölkin vieressä mainosteksti: Woimajuoma esteettömään makuun! Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille. 

Kalteva pysäköintipaikka (0:52)


Kuvailu: Kalteva pysäköintipaikka
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Kalteva pysäköintipaikka. Nainen pysäköi autonsa kerrostalon pihaan. Pysäköintipaikka on sivusuunnassa kalteva. Nainen nostaa vierestään etuistuimelta pyörätuolin rungon ulos. Hän pitää toisella kädellä kiinni rungosta, ja laittaa siihen renkaat sekä istuintyynyn toisella kädellä. Äkkiä naisen ote irtoaa, ja pyörätuoli lähtee liukumaan alaspäin. Välillä se pyörähtää ympäri ja menee yhä kauemmaksi. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille. 

Takalaitanostimen tarvitsema tila (2:08)


Kuvailu: Takalaitanostimen tarvitsema tila
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Takalaitanostimen tarvitsema tila. Nainen ajaa autollaan kadunvarressa olevalle autopaikalle. Paikka on merkitty pyörätuoli-symbolilla. Nainen nousee autosta ja avustaja ojentaa hänelle kainalosauvat. Auton tavaratilassa on naisen sähköpyörätuoli. Nainen painaa kaukosäätimen painiketta, jolloin auton takalaitanostin nostaa pyörätuolin ulos autosta. Nainen istuutuu pyörätuoliin ja peruuttaa sen pois nostimen päältä. Kauko-ohjattava nostin nousee takaisin tavaratilaan ja auton takaluukku sulkeutuu. Nainen ja avustaja lähtevät pois. Heidän palatessaan takaisin on eräs mies pysäköimässä autoaan aivan naisen auton perään. Nainen osoittaa autonsa takalasissa olevaa kylttiä, jossa lukee: Jätäthän auton taakse tilaa 1,5 metriä pyörätuolihissin takia. Mies lähtee autollaan pois. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

Auton pysäköinti ja siirtyminen manuaalipyörätuoliin (1:39)


Kuvailu: Auton pysäköinti ja siirtyminen manuaalipyörätuoliin
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Auton pysäköinti, manuaalipyörätuoli. Nainen ajaa autolla uimahallin pihassa katoksen alla olevalle leveälle esteettömälle autopaikalle. Paikka on merkitty asfalttiin maalatulla ja seinäkyltissä näkyvällä pyörätuoli-symbolilla. Nainen pysäyttää auton ja avaa kuljettajan puoleisen oven kokonaan auki. Hän nostaa vieressään etuistuimella olevan pyörätuolin rungon ulos ovesta. Sitten hän ottaa takapenkiltä pyörätuolin kaksi isoa rengasta ja kiinnittää ne pyörätuoliin. Nainen siirtyy istumaan pyörätuoliin, sulkee auton oven ja lähtee kelaamaan pois. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä teksti www.esteeton.fi. Videossa ei ole ääntä.

 

Takaisin "esteettömyysvideot"-sivulle.

Jaa sosiaalisessa mediassa