Helppo liikku -lenkillä eri tavoin liikkuvia ihmisiä.
Helppo liikkua -viikko huipentuu Kansainvälisenä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivänä, torstaina 19.5.2022, Helppo liikkua -lenkkiin. Tule mukaan liikkumaan ja samalla teet hyvää itsellesi sekä autat Ukrainan vammaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua nyt ja tulevaisuudessa.

Helsingin Kansalaistorin ja Töölönlahden ympäristössä järjestetään kaikille avoin ulkoliikuntatapahtuma, jolla kerätään myös varoja vammaisten ihmisten auttamiseksi Ukrainassa ja Suomessa. Invalidiliitto ja Validia Oy lahjoittavat 300:sta ensimmäisestä Helppo liikkua -lenkin kiertäneestä ulkoilijasta 15 euroa per osallistuja tähän tarkoitukseen. Lenkille osallistuminen on maksutonta, mutta hyväntekeväisyyspottia voi kasvattaa vapaaehtoisella lahjoituksella. Lahjoituksen voi tehdä kotisivuillamme jo nyt. 

Ohjelma

Tule toukokuiselle happihyppelylle yksin tai kaverin kanssa, järjestä kävelevä kokous tai kerää kiva porukka yhteistä virkistyshetkeä varten! Elämyksellinen iltapäivä tarjoaa paljon koettavaa kaiken ikäisille ja eri tavoin liikkuville ulkoilijoille.  

Tapahtuma alkaa klo 14 Kansalaistorilla, mistä ensimmäiset ulkoilijat lähtevät Invalidiliiton entisen pääjohtaja Petri Pohjosen johdolla Helppo liikkua -lenkille. Reitti kiertää noin 2,5 kilometrin mittaisen kierroksen Töölönlahden keväisessä ympäristössä. Matkan varrella on mahdollista ihailla mm. pyörätuolitanssia – innokkaimmat tanssijat pääsevät kokeilemaan lajia myös itse. Ulkokuntosalilla on ohjattua treeniä, joka soveltaa kuntosaliharjoittelua pyörätuolin ja rollaattorin käyttäjille sopivaksi.

Tapahtuma tarjoaa myös muita lajikokeiluita, kuten frisbeegolfia ja katukorista. Liikkumisen apuvälineitä pääsee testaamaan Helppo liikkua -radalla ja Kansalaistorin ympäristössä tapahtuma-aikana klo 14-18. Saatatpa bongata myös Suomen ja Ukrainan paraurheilun huippuja tapahtumavilskeessä.

Tapahtuman juontaa Johannes "Hatsolo" Hattunen

Helppo liikkua -lenkille voi lähteä tapahtuma-ajan puitteissa ilman etukäteisilmoittautumista silloin, kun sinulle sopii. Tule mukaan ja tehdään yhdessä hyvää! Helppo liikkua -lenkki järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean ja Validia Oy:n kanssa.

Yleistä

Tapahtumapaikalle pääsee HSL:n julkisilla kulkuvälineillä sekä takseilla. Esteettömiä pysäköintipaikkoja on lähistön parkkihalleissa, kuten Eliel ja Finlandia. Musiikkitalon kahvila ja wc-tilat ovat osallistujien käytettävissä. 

Invalidiliiton vuotuisen Helppo liikkua -viikon teemana on tänä vuonna yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet. Kampanjalla muistutetaan, että esteettömät liikuntamahdollisuudet kuuluvat kaikille. Invalidiliiton jäsenyhdistykset järjestävät Helppo liikkua -lenkkejä ympäri Suomea kampanjaviikolla 16.-22.5.2022. Lue lisää Helppo liikkua -viikosta!

Yhteistyökumppaneina ovat Suomen Paralympiakomitea ja Validia Oy. Myös Hartwall, XXL Sport sekä Musti ja Mirri sponssaavat tapahtumaamme kivoja pieniä yllätyksiä. 

Jaa sosiaalisessa mediassa