Hymyileviä lapsia leikkimässä yhdessä. Kuvituskuva.
Vertaistuen avulla pääset jakamaan kokemuksiasi ja ajatuksiasi saman kokeneen vertaistukijan kanssa. Välitämme vertaistukihenkilöitä ja vertaistukiperheitä harvinaista sairautta sairastaville aikuisille ja perheille, joissa lapsella on harvinainen sairaus.

Kaipaatko tukea ja mahdollisuuden keskustella samankaltaisessa elämäntilanteessa olevan harvinaisen kanssa? Onko perheessäsi harvinainen sairaus uusi diagnoosi? Välitämme koulutettuja vertaistukihenkilöitä, joilla on harvinainen sairaus ja vertaistukiperheitä, joissa lapsella on harvinainen sairaus. 

Vertaistukijat ovat sitoutuneet toimimaan Invalidiliiton arvojen sekä vapaaehtoistoimintaa ohjaavien periaatteiden mukaisesti. Vertaistuessa keskitytään tuettavan voimavarojen löytymiseen.

Vertaistukijat ovat

  • vapaaehtoisia
  • koulutettuja
  • vaitiolovelvollisia.

Vertaistukisuhteet ovat

  • luottamuksellisia
  • kertaluontoisia tai voivat jatkua pidempään
  • maksuttomia.

Yhteyttä voidaan pitää puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median kautta tai tapaamalla.

Vertaistukirekisteristä saattaa löytyä juuri se harvinaissairas tai perhe, jonka kanssa kokemusten jakaminen on voimaannuttavaa ja pelkoja hälventävää. Vertaistukija on vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus sairaudesta. Vertaistukija ei ole terveydenhuollon ammattilainen, vaan kuuntelee ja jakaa omia kokemuksiaan arjesta harvinaisen sairauden kanssa. 

Vertaistukijan löytäminen

Mikäli kaipaat henkilökohtaista vertaistukea, ota yhteyttä: jenni.kuusela@invalidiliitto.fi

Vertaistukijarekisteristämme löytyy pääasiassa harvinaisia tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia. 

Jaa sosiaalisessa mediassa