Sivulla on yllättäviin esteisiin liittyviä videoita. Jokaisen videon jälkeen on kuvausteksti näkövammaisia varten.

Törmäysvaara portaiden alla (0:25)


Kuvailu: Törmäysvaara portaiden alla
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Törmäysvaara portaiden alla. Näkövammainen nainen kävelee piha-alueella tunnustellen valkoisella kepillä kulkuväylää. Hän ei huomaa kävelevänsä hiukan sivuun ja joutuvansa portaiden alle. Portaiden alustaa ei ole suojattu mitenkään, vaan nainen kävelee suoraan portaiden alle ja satuttaa päänsä. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

Puunoksat kulkuväylällä (0:34)

Kuvailu: Puunoksat kulkuväylällä
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Puunoksat kulkuväylällä. Näkövammainen nainen kävelee jalkakäytävällä tunnustellen kulkuväylää valkoisella kepillä. Aluksi näkyy epäselvä kuva kulkuväylästä, se kuvaa ympäristöä naisen havaitsemana. Jalkakäytävän reunassa on runsaasti kasvillisuutta ja puunoksat ulottuvat jalkakäytävälle asti. Nainen ei huomaa puunoksaa, vaan kävelee sitä päin ja satuttaa otsansa. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

Yllättävä este kulkuväylällä (0:41)

Kuvailu: Yllättävä este kulkuväylällä
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Yllättävä este kulkuväylällä. Näkövammainen nainen kävelee jalankulkuväylällä tunnustellen valkoisella kepillä katua. Kulkuväylän reunaan on sijoitettu suuria kukkaruukkuja, jotka ovat osittain kulkuväylällä. Nainen ei havaitse kukkaruukkuja, vaan törmää niihin. Hän jatkaa matkaansa väistettyään estettä. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä teksti www.esteeton.fi. Videon taustalla kuuluu ohi ajavien autojen ääniä sekä valkoisen kepin käytöstä aiheutuva ääni. 

Yllättävä este kulkuväylällä 2 (0:29)

Kuvailu: Yllättävä este kulkuväylällä 2
Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Yllättävä este kulkuväylällä 2. Näkövammainen nainen kävelee jalkakäytävällä tunnustellen kulkuväylää valkoisella kepillä. Jalkakäytävälle on pysäköity kuorma-auto, jonka tavaratilan luukku on auki. Nainen ei havaitse kuorma-autoa, vaan törmää auki olevaan, teräväreunaiseen tavaratilan luukkuun. Videon lopussa on logo: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus sekä tekstit www.esteeton.fi ja www.hel.fi/helsinkikaikille.

 

Takaisin ESKEn videot sivulle.

Jaa sosiaalisessa mediassa