helppo liikkua -viikon ilme
15.5.2023
Invalidiliiton vuosittaista Helppo liikkua -viikkoa vietetään 18. – 25.5.2023. Tänä vuonna teemana on leiki ja harrasta liikkuen. Kampanjan avulla pyritään edistämään fyysisesti vammaisten lasten sekä nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia leikkiin, harrastamiseen ja kaikenlaiseen fyysiseen aktiivisuuteen – tapahtui se sitten vanhempien, isovanhempien tai kavereiden kanssa. Ja samalla halutaan myös herätellä tietoisuutta lasten ja nuorten leikki- ja harrastepaikkojen saavutettavuuden nykytilasta.

Kampanjan ajankohta määräytyy kansainvälisen esteettömyys- ja saavutettavuuspäivän (Global Accessibility Awareness Day) mukaan. Se on vakiinnuttanut paikkansa toukokuun kolmantena torstaina, ja tänä vuonna sitä vietetään 18.5. 

Yhdenvertainen mahdollisuus leikkiä ja harrastaa kuuluu kaikille 

Jokaisella lapsella, vammaisella tai vammattomalla, tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus leikkiä, harrastaa ja liikkua. Tätä mahdollisuutta ei myöskään pitäisi estää vanhempien mahdollinen fyysinen vamma. Valitettavan paljon löytyy vieläkin leikkipaikkoja tai harrastetiloja, joihin joko lapsen tai aikuisen on vain teoreettinen mahdollisuus päästä.

Helppo liikkua -viikon aikana tapahtumia järjestetään ympäri Suomea, joihin osallistuu lasten ja nuorten lisäksi perheitä isovanhempineen ja yhteistyökumppaneita. Paikkakuntia, joilla kampanja esimerkiksi toteutetaan: 

  • Kurikka 18.5.: koko perheen Helppo liikkua -tapahtuma, paikka Kurikan entinen lukio. Yhteistyössä mukana Kurikan kaupunki ja Oja-Nisulan kanala.

  • Tampere 22.5.: Supersankarikoulu Tesoman koululla, jossa 7–15-vuotiaat ratkovat yhdessä omien supertaitojen käyttöä ja uusien asioiden opettelua. 

  • Iisalmi 22.–23.5.: päiväkerhojen perinneleikkitapahtuma. 

  • Rovaniemi: 23.5.: Sairaalaniemen laavulla lasten luontoliikuntatapahtuma yhteistyössä partiolaisten kanssa. 

  • Siilinjärvi 23.5.: esteetön liikuntatapahtuma Siilinjärven ala-asteella yhteistyössä Siilinjärven kunnan eri toimijoiden kanssa. 

  • Järvenpää 23.5.: Ammattiopisto Spesia järjestää liikunta-aamupäivän 7–9. luokkalaisille erityisen tuen oppilaille.  

  • Outokumpu 31.5.: yhteinen liikuntapäivä Matovaaran urheilukentällä. 

Helppo liikkua -viikon tapahtumia voi seurata somessa ja osallistua keskusteluun tunnisteella #HelppoLiikkua. 

Lue lisää Helppo liikkua -viikon ohjelmasta tapahtumasivulta osoitteesta: www.invalidiliitto.fi/helppoliikkua

Lisätietoja Helppo liikkua -kampanjasta:  
Invalidiliiton viestintäasiantuntija, Markus Pitkänen, markus.pitkanen@invalidiliitto.fi, puh. 044 465 6048. 

Materiaalit
Helppo liikkua -kuvituskuva ja pyöreä logo

Jaa sosiaalisessa mediassa