Äänestyskoppi, jossa on pyörätuolitunnus
7.6.2024
Invalidiliitto on avannut jälleen Mitä mieltä -kyselyn äänestyspaikkojen esteettömyyteen liittyen. Anna palautetta ja kerro kokemuksistasi! Kysely on avoinna 23.6. asti.

Invalidiliitto on jo vuosien ajan tehnyt työtä sen eteen, ettei yksikään ääni jäisi antamatta äänestyspaikkojen esteellisyyden vuoksi. Invalidiliitto on kerännyt tietoa esteettömyyden toteutumisesta vaalien äänestyspaikoilla ja välittänyt palautteita kuntien keskusvaalilautakunnille, jotta nämä osaisivat korjata havaitut puutteet seuraavia vaaleja varten. Invalidiliitossa on kehitetty myös Äänestyspaikkojen esteettömyyden tarkistuslista keskusvaalilautakuntien avuksi sekä koulutettu vaalitoimitsijoita esteettömyydestä. Lisäksi Invalidiliitto tekee tiivistä yhteistyötä oikeusministeriön demokratia ja vaalit -yksikön kanssa. 

Vaikuttamistyön ansiosta moni äänestyspaikka on nyt aikaisempaa esteettömämpi ja osa kunnista on alkanut viestiä äänestyspaikkojen esteettömyydestä omilla verkkosivuillaan. Esimerkiksi Lappeenranta kertoo sekä ennakkoäänestyspaikkojen että varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkojen esteettömyydestä kaupungin vaalisivuilla. 

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on juuri päättynyt ja varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina, 9.6.2024. Vastaamalla kyselyyn äänestyspaikan esteettömyydestä osallistut arvokkaan tiedon keräämiseen! 

Jaa sosiaalisessa mediassa