Taustalla äänestyslippu menossa uurnaan. Edessä iloinen nainen pyörätuolissa. Kuvituskuva.
4.2.2021
Huhtikuiset kuntavaalit lähestyvät. Kampanjointi on käynnissä, osittain koronapandemian varjossa. Invalidiliitto tarjoaa taustamateriaalia ja näkyvyyttä kuntavaaliehdokkaille.

- Verkkosivullemme on koottu vinkkejä ja puolueiden yhteystietoja ehdokkuuspohdinnan ja kampanjoinnin tueksi. Kannattaa huomioida myös mentorien yhteystiedot sparrauskeskusteluja tai muita taustapohdintoja varten. Kuntapolitiikassa kokeneet liiton jäsenet pystyvät taatusti neuvomaan uudempia tulokkaita, sanoo Invalidiliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Laura Andersson

Liitto tarjoaa omien jäsenyhdistystensä kuntavaaliehdokkaille näkyvyyttä liiton kanavissa. Nimen saa ehdokaslistalle niin verkkosivulle kuin painettuun IT-lehteenkin, IT-lehden verkkosivulla voi julkaista blogin ja halutessaan IT-lehdessä voi mainostaa edullisesti. Verkkosivuille on koottu niin nuorten invalidiliittolaisten kuin koko liitonkin vaaliteemat, myös somekäyttöön sopivia kuvia löytyy. 

Jäsenistölle suunnattu kuntavaaliehdokaskoulutus on parhaillaan käynnissä.  

-Vaalien jälkeen, kun luottamustehtävät on jaettu, jatkamme tietysti yhteydenpitoa niin omista jäsenyhdistyksistä valittujen kuntapäättäjien kuin muidenkin kunnallisiin luottamustehtäviin valituksi tulleiden kanssa. Kunnissa päätetään alkavalla valtuustokaudella varsin monista vammaisten ihmisten hyvinvoinnin kannalta tärkeistä asioista, sanoo Andersson.   

Tutustu myös näihin

Invalidiliitto kuntavaaliehdokkaan apuna 

Invalidiliiton kuntavaalisivusto 

Jaa sosiaalisessa mediassa