Iloinen nainen vilkuttaa pyörätuolissa. Kuvituskuva.
Vaaleissa ehdokkaana oleminen on tärkeää niin demokratian edistämisen kuin osallisuuden lisäämisenkin kannalta. Tälle sivulle on koottu Invalidiliiton tarjoamaa kuntavaaliehdokkuutta tukevaa materiaalia ja vinkkejä.

Yhdenvertaista palvelua kaikille! - Invalidiliiton kuntavaaliehdokaskoulutus järjestetään 20.5. klo 16.30-18 kaikille avoimena verkkokoulutuksena. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ehdokkaiden nimet kotisivuille ja IT-lehteen 

Invalidiliitto julkaisee ehdokkaaksi ryhtyneiden jäsentensä nimet heidän suostumuksellaan kotisivulla ja IT-lehdessä. IT-lehdessä nro 4/21 julkaisemme jäsenten tiedot jotka olemme saaneet 5.5. mennessä.

Katso lista kuntavaaliehdokkaista, jotka ovat Invalidiliiton jäsenyhdistysten jäseniä ja ohjeet, joilla saat oman nimesi listalle sekä IT-lehteen. 

Halutessasi voit myös mainostaa ehdokkuuttasi IT-lehdessä edullisesti. Saat IT-lehden vaali-ilmoituksesta 70 prosentin alennuksen listahinnoista. Lisätietoa: Paula Kaijanto, p. 040 707 1966, paula.kaijanto@media.fi.  

Blogi jäsenlehden kotisivuilla 

Ehdokkaana sinulla on mahdollisuus julkaista blogiteksti jäsenlehtemme kotisivuilla. Blogitekstissä voit pohtia jotain kuntavaaleihin liittyvää teemaa tai vaikka Invalidiliiton kuntavaalitavoitteita. Invalidiliiton kuntavaalitavoitteet löydät täältä.

Ohjeet blogitekstille: 

  • Tekstin pituus maksimissaan 1,5 sivua. Fonttikoko 12 ja riviväli 1,5. 

  • Tekstissä pitää olla pääotsikko ja mahdollisesti myös väliotsikoita. Invalidiliitolla on oikeus muokata otsikoita. 

  • Yhdeltä kirjoittajalta julkaistaan vain yksi blogiteksti. 

  • Tekstissä ei saa olla herjaavaa, loukkaavaa, rasistista tai muuta epäasiallista sisältöä. 

  • Lähetä teksti osoitteeseen kirsi.tervamaki@invalidiliitto.fi. Kirjoita viestin aiheeksi: Kuntavaaliblogi. 

  • Liitä lähettämäsi tekstin mukana nimesi, puolue, kunta ja jäsenyhdistys, johon kuulut.  

Invalidiliitto pidättää oikeuden blogikirjoitusten julkaisemiseen. 

Hyödynnä Invalidiliiton materiaaleja 

Suosittelemme hyödyntämään vaalikampanjassa Invalidiliiton omia vaalitavoitteita. Vaikka varmasti sanoitat omat teemasi monin osin itse ja ne kumpuavat juuri sinun kotikuntasi mahdollisuuksista ja ongelmista, saat toivottavasti apua ja hyötyä myös liiton vaalitavoitteista. Myös nuoret invalidiliittolaiset ovat laatineet omat vaaliteemansa. Tutustu Invalidiliiton kuntavaalitavoitteisiin. Myös Invalidiliiton nuorten vaaliteemat löydät liiton kotisivuilta. 

Sähköisesti jaettavaa materiaalia kannattaa myös hyödyntää. Invalidiliitto toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja toivoo, että liiton jäsenet sekä kuntavaaliehdokkaat tekevät samoin. Aihetunnisteina toimivat #yhdenvertaistapalveluakaikille ja #kaikkienkuntavaalit. Voit liittää mukaan myös Invalidiliiton some-tilin, @Invalidiliitto. Kuntavaalikeskustelua käydään myös aihetunnisteen #kuntavaalit2021 alla. Sähköiset kuntavaalimateriaalit löydät myös liiton kotisivuilta. 

Verkostoidu 

Invalidiliiton alueelliset vaikuttajaverkostot ovat mainio verkostoitumisen paikka ja jos et vielä ole oman alueesi verkostossa mukana, suosittelemme lämpimästi liittymään. Verkostoja koordinoi alueen järjestöasiantuntija. Vaikka et lähtisi ehdolle näissä kuntavaaleissa, olet tervetullut vaikuttajaverkostoon, jos yhteiskunnallisten asioiden ja vaikuttamisen parissa toimiminen kiinnostavat. Luvassa ajatusten vaihtoa ja taustatukea sekä kiinnostavia keskusteluja. Invalidiliiton alueelliset vaikuttajaverkostot ja järjestöasiantuntijoiden yhteystiedot löydät liiton kotisivuilta. 

Invalidiliiton omat kokeneet kuntapoliitikot muodostavat mentoriverkoston, joka on apunasi ehdokkuuteen tai kuntapolitiikkaan liittyvissä pohdinnoissa. Voit ottaa heihin yhteyttä kunta- ja puoluerajoista riippumatta. Löydät mentorilistan liiton kotisivuilta.

Yleisiä kampanjointivinkkejä ja puolueiden yhteystiedot löytyvät Invalidiliiton kotisivuilta. 

Jaa sosiaalisessa mediassa