Kuvituskuva.
22.12.2021
Invalidiliitto järjesti marraskuussa 2021 kaikille avoimen kuntapäättäjäkoulutuksen. Tallenne on nyt katsottavissa tekstitettynä jälkilähetyksenä.

Koulutus oli suunnattu erityisesti kuntatason päätöksenteossa mukana oleville henkilöille, kuten kunnanvaltuutetuille ja varavaltuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille ja varajäsenille, lautakuntien, johtokuntien, toimikuntien, neuvottelukuntien sekä vammaisneuvostojen jäsenille ja varajäsenille.  

Tilaisuudessa keskusteltiin kunnalliseen päätöksentekoon osallistumisesta ja siihen vaikuttamisesta paikallisen tason esimerkkien avulla. Millaisia keinoja kannattaa käyttää ja mihin erityisesti kannattaa tarttua, kun haluaa puolustaa vammaisten ihmisten oikeuksia ja edistää vammaisten ihmisten hyvinvointia?  

YK:n vammaissopimuksen merkitys laintasoisena dokumenttina ja tärkeänä vammaisten ihmisten asemaa perustelevana työkaluna korostui monessa puheenvuorossa. Keskustelussa tuotiin vahvasti esille yhteistyön ja myönteisen ajattelun merkitystä. Tärkeää on ymmärtää, että asioiden edistäminen on usein hidasta ja vaatii pitkäjänteisyyttä. Tulevaa hyvinvointialueidenkin roolia sivuttiin, mutta koulutus keskittyi nykyhetkeen, jolloin kunnissa vielä huolehditaan hyvin laajasti erilaisista palveluista. 

Koulutusillassa alustivat Invalidiliiton lakimies Henrik Gustafsson ja Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Riitta Saksanen sekä kuntapolitiikassa mukana olevat Invalidiliiton jäsenyhdistyksiin kuuluvat Riikka Nieminen (ESPIN ry, Piraattipuolue), Tomi Passi (Järvenpään Invalidit ry, Keskusta) ja Tuula Väätäinen (Kuopion Invalidit ry, SDP). Tilaisuuden juoksuttamisesta vastasi Invalidiliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Laura Andersson

Katso tekstitetty video kuntapäättäjäkoulutuksesta:

Tutustu myös keväällä 2021 järjestettyihin kuntavaaliehdokaskoulutuksiin

Yhdenvertaista palvelua kaikille -koulutus 20.5. 

Hyvää palautetta kuntavaalikoulutuksesta

Jaa sosiaalisessa mediassa