Mies kerrostalon pihalla pöydän ääressä.
Sivulle on koottu videoita asuinrakennuksen yhteistiloista ulkona. Jokaisen videon jälkeen on kuvailuteksti videosta.

Autopaikan sijainti sisäänkäynnin läheisyydessä (1:17)

Kuvailu: Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Kerrostalon autopaikka. Mies ajaa autoa ja kertoo kokemuksiaan autoilusta. Puhe on tekstitetty. Hän kääntyy esteettömällä pakettiautolla kerrostalon pysäköintialueelle. Autossa on Helsingin IFK:n logot. Miehen vieressä autossa istuu nainen, joka on miehen henkilökohtainen avustaja. Kun auto pysähtyy, auton takaluukku aukeaa. Nainen auttaa miehen autonistuimelta istuimen takana olevaan pyörätuoliin. Mies laskeutuu nostimen avulla ulos auton takaosasta. Mies kelaa pyörätuolillaan kohti rakennuksen sisäänkäyntiä ja nainen kävelee hänen vierellään. Lopussa on Invalidiliiton sininen logo valkoisella taustalla.


Esteetön kulkureitti tontin rajalta sisäänkäynnille (0:58)

Kuvailu: Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Tontin rajalta sisäänkäynnille. Mies kelaa pyörätuolilla kadulta asuinkerrostalon piha-alueelle ja kertoo samalla esteettömästä liikkumisesta. Puhe on tekstitetty. Kuva loittonee, ja videolla näkyy koko piha-alue, ja mies menossa rakennuksen sisäänkäynnille. Kuva siirtyy lähemmäs. Mies avaa avaimellaan oven viereisellä seinällä olevan sähkölukon ja ovi avautuu. Mies menee sisälle, tilaa hissin ja menee sisälle hissiin. Lopussa on Invalidiliiton sininen logo valkoisella taustalla.

Esteettömyyden huomioiminen pihan oleskelualueilla (0:55)

Kuvailu: Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Pihan oleskelualueet. Mies ottaa grillistä makkaroita lautaselle ja kelaa pyörätuolillaan pöydän ääreen. Hän kertoo samalla asuintalonsa yhteisestä pihasta. Puhe on tekstitetty. Videolla näkyy lähikuvassa lautanen, josta makkarat ja sinappi katoavat pikavauhtia. Mies lähtee kelaamaan piha-alueelle. Kuva loittonee välillä, jolloin piha-alue näkyy laajemmin. Kuva lähenee, ja mies kelaa pyörätuolilla pihapöydän ääreen. Lopussa kuva loittonee niin, että koko piha-alue kuvataan suoraan ylhäältä päin. Pihalla on mm. oleskelualueita, leikkipaikkoja, värikkäitä kalusteita ja erilaisia kulkuväyliä. Lopussa on Invalidiliiton sininen logo valkoisella taustalla.

Esteetön kulku taloyhtiön jätekeräyspisteelle ja sen käyttö (0:43)

Kuvailu: Alussa näkyy logo, jossa on teksti: ESKE, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus. Seuraavaksi näkyy teksti: Kerrostalon jätekeräyspiste. Mies kelaa pyörätuolilla kerrostalon käytävää pitkin ulko-ovelle ja painaa seinässä olevaa ovenavauspainiketta. Hän kertoo samalla taloyhtiön jätteenkeräyksestä. Puhe on tekstitetty. Hän tulee ulos jätekeräyspisteelle, jossa on viisi jätekeräyskuilua. Hän avaa yhden kuilun luukun sähköisellä avaimellaan. Kuva siirtyy miehen yläpuolelle, ja videolla näkyy, kuinka hän laittaa pahvipakkauksia kuiluun. Lopussa on Invalidiliiton sininen logo valkoisella taustalla.
 

Takaisin esteettömyysvideot sivulle.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa