Hero image
kuvassa Laura Poussa Invalidiliitosta ja kasi etiopialaista kehitysyhteistyökumppania Tukholman kokouksessa
Kirjoittanut Laura Poussa 15.06.2018
Olimme taas mukana KEPAn Maailma kylässä –festareilla toukokuussa Helsingin Kaisaniemessä 26.-27.5. Liiton kehytoiminta Sambiassa ja Etiopiassa kiinnosti kävijöitä, joita oli ennätysmäärä tänä vuonna. Lisäksi järjestimme ruotsalaisten kanssa ad-hoc tapaamisen Tukholmassa etiopialaisten kanssa .
Invalidiliiton kehy-kokous Tukholmassa

 

Invalidiliitto ja Invalidiliiton ruotsalainen sisarjärjestö DHR järjestivät Invalidiliiton etiopialaisen kehitysyhteistyökumppanin DDI:n  edustajille Yoseph Fekadulle ja Engidawork Birknehille opinto- ja verkostoitumismatkan Tukholmaan toukokuun lopulla.

Matka on osa Invalidiliiton ja ulkoasiainministeriön tukemaa PIEE-hanketta. Matkan aikana  Yoseph ja Engidawork tutustuivat uusimpiin apuvälineisiin ruotsalaisella Hjultorget-apuvälinemessuilla. Apuvälineistä on huutava pula Etiopiassa, jossa elää miljoonia liikuntavammaisia henkilöitä. Yoseph ja Engidawork tutustuivat myös messuilla esimerkiksi autojen käsihallintalaitteisiin, joille olisi Etiopiassa todella kysyntää ja markkinoita.

Engidawork  ja Yoseph vierailivat niin ikään matkansa aikana Tukholman kaupungin vammaisasiamiehen toimistolla ja  Ruotsin itsenäisen elämän keskuksessa. Emäntänä toimi keskuksessa työskentelevä Rahel Abebaw.

Invalidiliiton kehy-kokous Tukholmassa

 

Kävin myös itse Invalidiliitosta tapaamassa Yosephia ja Engidaworkia päiväseltään Tukholmassa 25.5. Invalidiliiton, Ruotsin DHR:n ja DDI:n yhteinen palaveri pidettiin DHR:n keskustoimistolla Tukholman Farstassa.  Palaveriin osallistui mm  DHR:stä isäntänä pääsihteeri Ken Gammelgård, puheenjohtaja Rasmus Isaksson ja vammaisasiamies Fredrik Canerstam.

Keskustelimme mahdollisesta ruotsalais-suomalais-etiopialaisesta yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on edistää liikuntavammaisten etiopialaisten oikeuksia ja heidän järjestöjensä asemaa Etiopiassa. Esteettömyyden edistäminen on kaikilla kolmella liikuntavammajärjestöllä keskeinen ja yhdistävä teema. Kiitos ruotsalaisille, DHR:lle ja Itsenäisen elämän keskukselle matkan järjestämisestä! Pohjoismainen yhteistyö sujuu siis myös kehitysyhteistyönkin saralla!

Jaa sosiaalisessa mediassa