Blogit

Invalidivähennyksen poisto puhuttaa

Anne Mäki 30.1.2023
Invalidivähennyksen poistuminen vuoden 2023 alusta alkaen tuli monelle yllätyksenä ja herätti ihmetystä. Kuinka voidaan tehdä näin tällaisena aikana, kun hinnat nousevat joka elämänalueella? Miksi näin toimitaan? Mihin tästä säästyneet rahat käytetään?

Onnistunut Kela-matka vaatii herkkää korvaa ja vahvaa ammattitaitoa

Riitta Saksanen 2.1.2023
Invalidiliitto selvitti marraskuun lopussa 2022 kyselyllä Kelan taksimatkoja käyttävien kokemuksia matkoista.

Mitä tehdä, jos sähkökatkos tulee?

Sinikka Winqvist 28.11.2022
Moni miettii, mitä voi tapahtua ja miten pitää toimia, jos suunniteltuja sähkökatkoksia tulee talven aikana. Pääseekö aamulla suihkuun? Saako kahvia keitettyä tai aamupalaa tehtyä? Mistä tietää kuinka kauan sähkökatkos kestää?

Omaishoitaja, miten jaksat?

Ylva Krokfors 23.11.2022
Tässä omaishoitajien viikon blogissani keskityn erityisesti omaishoitajien mielen hyvinvointiin. Omaishoitajat ovat joutuneet ottamaan aiempaa laajempaa hoito-, hoiva- ja kuntoutusvastuuta läheisistään koronapandemian aikana. Omaishoitoa tarvitsevat eivät ole päässeet joko lainkaan tai harvemmin kodin ulkopuolisille hoitojaksoille, kuntoutukseen tai vaikkapa yhteiselle lomalle omaishoitajansa kanssa. Tämä on koetellut jaksamista ja kuormittanut myös mielenterveyttä.

Esteettömyystyö etenee Etiopiassa

Laura Poussa 17.10.2022
Etiopian kumppanijärjestömme DDI tekee tuloksellista ja vaikuttavaa työtä edistäessään rakennetun ympäristön esteettömyyttä yhdessä Afrikan suurista ja väkirikkaimmista maista.

Vastuullisuus – esteettömyytenä se ei vielä näy

Jaana Solasvuo 11.8.2022
Kestävän kehityksen eri osa-alueet tulevat huomioiduksi rakentamisessa vain osittain. Sosiaalinen kestävyys on useimmin se puutteellisin.

New York, New York!

Henrik Gustafsson 29.6.2022
YK:n vammaisyleissopimus luo sopimusosapuolille monenlaisia velvoitteita. Eräs niistä eli artikla 40 edellyttää sopimuspuolten säännöllistä kokoontumista käsittelemään yleissopimuksen täytäntöönpanoon liittyviä asioita. Tämä kokous on järjestetty Yhdysvalloissa New Yorkissa YK:n päämajassa. Kokouksen nimi on COSP, ja tämän vuoden kokous järjestyksessään COSP15. Nyt koronapandemia-aikana yli kahteen vuoteen ei ole ollut läsnäkokousta, vaan kokoukset on järjestetty hybridinä.

Liity vessavallankumoukseen – tunne itsemääräämisoikeutesi

Milla Ilonen 15.6.2022
”Ollapa mies”, huokaamme me – kaksi vaikeavammaista naista. Tunnustamme olevamme kateellisia miehille, tai lähinnä heidän pissakäyntiensä helppoudelle. Olipa aika tai paikka mikä tahansa – sorsa esiin ja lorottamaan!

Oulussa keskusteltiin vammaisten henkilöiden työllistymisestä kirkkoon

Sinikka Winqvist 6.6.2022
Osallistuin toukokuussa Oulun kirkkopäiville ja siellä olevaan paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli ”Kirkko vammaisen henkilön työpaikkana”.

Liikunta liikuttaa meitä kaikkia

Jaana Solasvuo 17.5.2022
Liikunta on tärkeää ja välttämätöntä meille jokaiselle: kaikilla tulisikin olla yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua luonnossa ja harrastaa. Onneksi tähän on kiinnitetty huomiota aikaisempaa paremmin.