Invalidiliiton blogeissa

Påverkansarbete i Corona-tiden

Ylva Krokfors 3.6.2020
Från och med 13.3 har jag jobbat på distans hemifrån. Det har varit skönt att inte behöva ta den minst 40 minuter långa arbetsresan till kontoret, utan bara förflytta mig från det ena rummet till det andra sovrummet med arbetsbord, som blivit tomt efter att ena barnet flyttat. Men det har i längden också blivit tungt att hela dagen sitta vid datorn på olika möten, distansträffar, skriva, läsa en massa ny info som under denna Corona-tid hela tiden kommer ut.

Esteettömyys on tavoitetila

Riitta Saksanen 18.5.2020
Esteettömyys on avainsana, kun pohditaan fyysisesti vammaisen ihmisen liikkumista. Se mahdollistaa liikkumisen kaikkialla sekä osallisuuden ja aktiivisen kansalaisuuden. Esteettömyys onnistuu yksilöllisin ratkaisuin ja poliittisin päätöksin.

Rajataanko vammaisia tehohoidon ulkopuolelle?

Elina Nieminen 23.4.2020
Onko itsenäinen toimintakyky edellytys tehohoidolle? Rajoittaako fyysisen toimintakyvyn puute vaikeasti vammaisten pääsyä tehohoitoon? Mitä tarkoittaa yhdenvertainen hoito? Muun muassa tällaisia kysymyksiä olen joutunut miettimään koronakriisin aikana.

Jatkumoa vuoden alun positiiviselle pöhinälle

Anne Mäki 7.4.2020
Palataanpa aikaan ennen korona -epidemiaa Suomessa. Ehdimme toteuttaa Sopivaa työtä kaikille -kiertueen tilaisuudet ennen tätä eristäytymisen aikaa. Kiertueen aikana toteutui lukuisia mieltä lämmittäviä kohtaamisia ja keskusteluja esittelypöytien äärellä.

Eduskuntakeskustelun harmoniasta siirryttiin koronatodellisuuteen

Laura Andersson 3.4.2020
Vammaisten ihmisten oikeuksien toteutuminen nousi yhteiskunnan arvokkaimmalle keskusteluareenalle, kun eduskunta kävi täysistunnossaan 20.2.2020 ajankohtaiskeskustelun aiheesta. Vain kuukautta myöhemmin Suomi oli siirtynyt koronaviruspandemian vuoksi poikkeusoloihin.

Järjestöasiantuntijana etänä ja lähellä

Tiina Ihalainen 1.4.2020
Invalidiliiton järjestöasiantuntijat ovat puhelinsoiton päässä, kun jäsenyhdistykset tarvitsevat neuvoja.

Suojautuminen poikkeusoloissa - henkilökohtaisen avun näkökulma

Elina Nieminen 25.3.2020
Olemme siirtyneet poikkeusoloihin ja päivittäin uusiin vaihtuviin näkymiin, jotka aiheuttavat suurta epätietoisuutta ja huolta.

Liikuntavammainen vai liikkumisesteinen?

Sinikka Hiekkala 23.3.2020
Pysähdyn aika ajoin miettimään sanojemme merkitystä. Nyt suurennuslasin alla on sana liikuntavammaisuus ja liikuntavammaiset. Mitä se tarkoittaa? Keitä he ovat?

Poikkeusoloissakin olemme toisiamme varten – emme vastaan

Henrik Gustafsson 18.3.2020
Koronavirusepidemia on vaikuttanut monin tavoin suomalaiseen arkeen. Valtiovalta on reagoinut toimenpiteillä ja elämme nyt poikkeustilassa. Kansallisen turvallisuuden nimissä kansalaisten perusvapauksia on rajoitettu, ja tämä on vaikuttanut mm. erilaisten tapahtumien peruuntumisiin.

Vammaisyrittäjyys valokeilassa

Sinikka Winqvist 12.3.2020
Tulevaisuuden työelämän muutoksessa myös vammaisten henkilöiden yrittäjyys on merkittävä lisä maan hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseen.