useasta eri kuvasta tehty sope-kooste

Sopeutumisvalmennus

Sopeutumisvalmennuskursseillamme sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia saman kokeneiden kanssa ja ehkä oppia heiltä jotakin uutta. Tarjoamme voimavarakursseja sekä pari- ja perhekursseja.

Kaipaatko tukea arjessa pärjäämisessäsi ja haluatko keskustella muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa? Sairastuminen tai vamma aiheuttaa usein erilaisia haasteita arkeen, työhön ja vapaa-aikaan. Myös ihmissuhteiden ylläpito läheisiin ihmisiin vaatii oman aikansa ja paikkansa.

Sopeutumisvalmennuskurssilla sinulla on mahdollisuus irtautua arjestasi ja pysähtyä hetkeksi sekä arvioida omaa tilannettasi eri näkökulmista. Saman kokeneiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi ja ehkä oppia heiltä jotakin uutta.

Sopeutumisvalmennuskursseille hakeudutaan usein heti sairastumisen tai vammautumisen jälkeen, mutta elämäntilanteiden muuttuessa kurssit ovat ajankohtaisia myöhemminkin. Esimerkiksi työssä selviytyminen ja perhe-elämän muutokset voivat tuoda uusia haasteita arkeen.

Kurssit on tarkoitettu fyysisesti vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen.

Tarjolla olevat kurssit löydät täältä:

Teemalliset kurssit

Pari- ja perhekurssit

Koronatilanteen vuoksi olemme joutuneet siirtämään kurssien aikatauluja. Suunnitelmien mukaan kurssit toteutetaan syksyllä, ja kaikki jo lähetetyt hakemukset ovat voimassa. Kurssien toteutuminen on riippuvainen koronatilanteen kehittymisestä.

Sopeutumisvalmennuskurssit toteutetaan Veikkauksen voittovaroista myönnetyllä avustuksella, jolloin ne ovat osallistujille maksuttomia. Matkakorvauksia kurssimatkoista voit saada Kelasta, katso lisätietoa täältä.

Sopeutumisvalmennuskurssien palautteet vuodelta 2019

 

Sopeutumisvalmennuskurssien palautteita vuodelta 2019.

 

 

 

Veikkauksen logo

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisätietoa kursseista ja hakemisesta

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kustannuksia voi tulla matkoista kurssipaikalle, mutta niihin voi saada tukea Kelasta. Kurssien ohjelma on ryhmämuotoista ja päivittäin ohjattua ohjelmaa on noin kuusi tuntia. Kursseille haetaan sähköisesti tai paperisella lomakkeella.