Kaksi sambialaista naistaa halaa toisiaan
2.5.2017
Invalidiliiton kehitysyhteistyön kumppanijärjestö järjesti viime viikolla kolmepäiväisen seminaarin naisjäsenilleen Sambian Chongwessa.

 Seminaarin tarkoituksena oli keskustella vammaisia naisia koskevista asioista ja järjestäytyä valtakunnalliseksi vammaisten naisten verkostoksi. Osallistujien mukaan seminaari tuli tarpeeseen, sillä vammaisten naisten kohtaamat ongelmat ovat Sambiassa hyvin ajankohtaisia.

Seminaariin osallistui noin 25 kumppanijärjestömme ZNAPD:in naisjäsentä eri puolilta Sambiaa. Kolmepäiväisen seminaarin aikana naiset työskentelivät pienryhmissä ja pohtivat ratkaisuja kohtaamiinsa ongelmiin. Lopulta ajatukset koottiin järjestön naistyön toimintasuunnitelmaksi.

Invalidiliiton naistyöryhmän puheenjohtaja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen piti seminaarissa esitelmän Invalidiliiton naistoiminnasta ja kertoi vammaisten naisten asemasta Suomessa. Esitelmä herätti keskustelua muun muassa siitä, miten samantyyppisiä ongelmia vammaisilla naisilla on Sambiassa ja Suomessa.

Invalidiliiton lahjoittamat julkaisut ”Sukella syvemmälle vammaisten naisten vertaisryhmässä” ja ”Olennainen” otettiin välittömästi käyttöön.

Seminaariin osallistui Invalidiliitosta myös kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Poussa ja korkeakouluharjoittelija Johanna Karjalainen.

Sambialaisista naisista saatte myöhemmin lukea lisää IT-lehdestä.

Invalidiliiton kehitysyhteistyö toteutetaan ulkoasianministeriön tuella.

Lisätietoja Invalidiliiton kehitysyhteistyöstä kansainvälisten asioiden koordinaattorilta Laura Poussalta, p. +358 44 7650 662, laura.poussa@invalidiliitto.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kehitysyhteistyö

Olemme osa maailmanlaajuista vammaisten ihmisten liikettä, jonka päämääränä on vammaisten ihmisten ihmisoikeuksien toteutuminen ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien saavuttaminen Suomessa ja muualla maailmassa. 

Invalidiliiton kehitysyhteistyö mukana Maailma kylässä -festivaalilla

Invalidiliiton kehitysyhteistyö osallistuu Maalima kylässä -festivaalille Helsingin Kaisaniemessä 27. -28.5.2017.

Webinaari 29.11. Invalidiliiton kehitysyhteistyö 25 v.