kuvituskuva.
Etiopialainen kumppanijärjestömme DDI (Disability Development Initiative) on vammaisten henkilöiden itse perustama pieni ja nuori yhdistys. Sen tavoitteena on edistää liikuntavammaisten henkilöiden itsenäistä asemaa ja rakennetun ympäristön esteettömyyttä Etiopiassa.

Vuonna 2022 alkaneen Esteetön Etiopia kaikille -hankkeen keskiössä on esteettömän rakennetun ympäristön edistäminen. Hankkeessamme kumppanijärjestömme kouluttaa Addis Abeban yliopiston arkkitehti- ja insinööriopiskelijoita esteettömän ympäristön suunnittelussa ja kuinka tehdä esteettömyyskartoituksia.

DDI myös vaikuttaa ja viestii esteettömämmän rakennetun ympäristön puolesta. Se tekee niinikään itse esteettömyyskartoituksia ja -suunnitelmia sekä toteuttaa pienimuotoista korjausrakentamista. DDI on kartoittanut erityisesti Addis Abeban peruskoulujen esteettömyyttä.

Osana hanketta Invalidiliitto ja DDI laativat yhteistyössä oppaan esteettömän ympäristön suunnittelusta ja kartoittamisesta etiopialaisten käyttöön mutta myös jatkossa laajemmin hyödynnettäväksi globaalin kehitysyhteistyön kentällä. 

kuvituskuva.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa