Vampcaalaisten kanssa yhdessa kuva

Toiminta Etiopiassa

Etiopialainen kumppanijärjestömme DDI (Disability Development Initiative) on vammaisten henkilöiden itse perustama yhdistys ja sen tavoitteena on edistää liikuntavammaisten henkilöiden itsenäistä asemaa Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa.

Ympäristön esteellisyys sekä apuvälineiden ja niiden huollon puuttuminen ovat haasteita, joita vammaiset ihmiset kohtaavat. Myös heikot koulutusmahdollisuudet ja korkea työttömyys heikentävät vammaisten henkilöiden toimeentuloa Etiopiassa.

Työllisyyden ja toimeentulon edistäminen

Vuonna 2013 alkaneessa PIEE (Program for Independence and Economic Empowerment of Mobility Challenged People) -hankkeessa liikuntavammaisille ihmisille tarjotaan ammatillista ja yrittäjyyskoulutusta sekä mahdollisuus pienimuotoisen elinkeinon harjoittamiseen.

Toimeentulohankkeita

PIEE -hankkeen tuella DII:n vammaiset jäsenet ovat perustaneet 12 pientä yritystä Addis Abebaan. Niissä esimerkiksi korjataan ja myydään matkapuhelimia ja muita elektronisia laitteita ja valmistetaan nahkatuotteita.

Esteettömyys

Vuodesta 2016 alkaen olemme myös yhdessä etiopialaisten vammaisjärjestöjen kanssa edistäneet esteettömyyttä ja järjestäneet esteettömyyskartoituskoulutusta paikallisille toimijoille Addis Abebassa. Toiminta jatkuu.

Vammaisten naisten toiminnan tukeminen

Kumppanijärjestömme DDI pyrkii vahvistamaan erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa kaikessa sen toiminnassa.

Invalidiliiton kehitysyhteistyö toteutetaan ulkoasianministeriön tuella.

Lisätietoja Invalidiliiton kehitysyhteistyöstä kansainvälisten asioiden koordinaattorilta Laura Poussalta, p. +358 44 7650 662, laura.poussa@invalidiliitto.fi

Videoita ja kuvia järjestöhankkeista 
Kuvia Invalidiliiton kehitysyhteistyöhankkeista 
Kuvia Kuvat kertovat -hankkeesta

Jaa sosiaalisessa mediassa