Lääkkeitä läpipainopakkauksissa. Kuvituskuva.
Sairausvakuutus korvaa mm. reseptillä määrättyjä lääkkeitä sekä sairauden hoitoon liittyviä matkoja.

Lääkekorvaukset

Sairausvakuutus korvaa reseptillä määrätyt lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon määrätyt perusvoiteet. Korvausta maksetaan vasta, kun alkuomavastuuosuus on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Vuosiomavastuu eli lääkekatto on kalenterivuosikohtainen.

Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin nuori täyttää 19 vuotta.  

Kun korvattavista valmisteista maksamat omavastuut, mukaan lukien alkuomavastuu, ylittävät vuosiomavastuun, lääkkeiden lisäkorvaukseen on oikeus loppuvuoden ajan. Tällöin jokaisesta ostetusta reseptilääkkeestä maksetaan 2,50 euroa.

Apteekki.fi-sivustolta löydät tietoa mm. lääkkeiden hinnoista ja saatavuudesta sekä lähimmän apteekin sijainnin.

Matkakorvaukset

Sairausvakuutus korvaa sairauden hoitoon liittyvät matkat sairaalaan, poliklinikalle tai kunnallisen terveydenhuollon hoitopaikkaan. 

Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa taksi alueellisesta tilausnumerosta. Saat matkakorvauksen heti taksissa ja maksat matkastasi enintään 25 euron omavastuun. Korvattavia maksuja ovat matkat Kelan järjestämään kuntoutukseen ja sairauden hoitoon sekä apuvälineiden hankkimiseen ja ylläpitämiseen liittyvät apuvälineiden valmistus-, huolto- ja välityspaikkoihin tehtävät matkat.

Jos matkustat yksityiseen terveydenhuoltoon, tarvitset aina todistuksen terveydenhuollosta (Kelan lomake SV 67, todistus matkakorvausta varten).
 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Jos sairastut

Jos sairautesi pitkittyy

Tukea toimeentuloon

Tukea asumiseen

Jaa sosiaalisessa mediassa